Ontdubbelen

Als je zoekresultaten uit meerdere databanken opneemt in RefWorks, heb je veel kans dat er dubbelingen bij zijn. RefWorks kan deze dubbelingen voor je vinden. Dit kan voor 'All references' of voor een (sub)folder. RefWorks beschouwt het als een dubbeling als beide referenties uit verschillende databanken komen. Als je een referentie uit dezelfde databank in meerdere folders plaatst, ziet RefWorks dat niet als een dubbeling.

1. ga naar 'All Documents' of naar een (sub)folder

2. klik op More options > Find duplicates in een folder of op Tools > Find duplicates

 

3. Kies voor Exact Match, Close Match of Legacy Close Match. Bij Legacy Close Match worden de meeste duplicaten gevonden.

Belangrijk: controleer of het echt een dubbeling is en verwijder vervolgens de dubbeling zelf. Dit kan door de echte duplicaten te selecteren en vervolgens te klikken op Delete.

Tags toevoegen

Bij het editen van je referenties kun je trefwoorden toevoegen (Add Tags). Dit maakt het zoeken naar referenties binnen je RefWorks database eenvoudiger en effectiever. Je kunt nieuwe of al bestaande tags toevoegen aan je referenties. Ook kun je eventueel toegevoegde tags verwijderen. 

Door op Tags te klikken in het linker menu kun je met behulp van een zoekbox zoeken naar referenties met een bepaald trefwoord.

Als Tags in het linker menu is uitgeklapt, kun je d.m.v. drag and drop referenties aan de tag toevoegen. Je selecteert de referentie(s) en sleept deze naar de gewenste tag. RefWorks geeft aan hoeveel documenten het betreft. Je dropt deze boven de gewenste tag en klikt op de blauw oplichtende tag. De tag is nu toegevoegd aan de referenties.

Verwijderen

Als je referenties verwijderd, worden ze niet direct definitief verwijderd, maar eerst opgeslagen in de Deleted box.

Als je op Deleted klikt, komt de inhoud van de prullenbak in beeld. De inhoud kun je sorteren op o.a.data, titel en auteur. Door bovenaan op het andere icoon van een prullenbak te klikken kun je of de hele prullenbak legen of een selectie van referenties verwijderen.

 

Verwante informatie

[anchornavigation]