Twee versies van RefWorks: RefWorks New en Legacy Refworks

Er zijn op dit moment 2 versies van RefWorks beschikbaar: RefWorks New en RefWorks Legacy. Legacy RefWorks wordt niet verder ontwikkeld. Nog niet bekend is tot wanneer Legacy RefWorks beschikbaar blijft.

Verschillen tussen RefWork New en Legacy:

 • Gemoderniseerde look-and-feel van RefWorks New
 • Nieuwe functionaliteit in RefWorks New:
  • PDF's slepen naar RefWorks waarbij automatisch bibliografische gegevens worden herkend en ingevoerd.
  • Verbeterde mogelijkheden voor het delen van folders.
  • Markeren en annoteren van PDF's.
 • In RefWorks New kun je maar één account hebben. Het account moet gebruik maken van je e-mailadres van de Hanzehogeschool Groningen.
 • Waar je in Legacy gebruik maakte van verschillende accounts om met verschillende groepen samen te kunnen werken, heb je in New de mogelijkheid om door middel van Projects samen te werken met verschillende groepen.

Ga voor meer informatie over de verschillen tussen RefWorks Legacy en New naar het  Knowledge Centre van ExLibris.

Welke versie gebruiken?

Voor het uitvoeren van een systematic review adviseren we je op dit moment nog gebruik te maken van Legacy RefWorks. Dit omdat de Legacy RefWorks nog betrouwbaarder blijkt bij het ontdubbelen van referenties. In alle andere gevallen word je aangeraden te kiezen voor RefWorks New.

Upgrade van Legacy naar New

Upgrade van RefWorks Legacy naar RefWorks New.

 1. Login met je Legacy RefWorks account op RefWorks Legacy
 2. Klik linksboven op de link "Upgrade to the latest RefWorks version!"

  undefined
   
 3. Volg de instructies op het scherm.
  - Als je al een RefWorks New account hebt, kies je voor "Log in" 
  - Als je nog geen RefWorks New account hebt, maak je een nieuw account aan​.undefined

Volg vervolgens de aanwijzingen in het scherm. Na het upgraden zijn je referenties, files, folders en custom output styles beschikbaar in je account van RefWorks New.

Aandachtspunten:

 • In RefWorks New kan maar één file toegevoegd worden aan elke referentie. Als er in RefWorks Legacy meer dan één file aan een referentie is toegevoegd, wordt bij de upgrade een duplicaat referentie aangemaakt.
 • Shared folders moeten opnieuw worden gedeeld na het upgraden van je account.

Acties uit te voeren na het upgraden van je account:

 1. Login op je account in RefWorks New
 2. Installeer de RefWorks Citation Manager add in (Word 2016 of later)

Upgraden van documenten van RefWorks Legacy naar New

Als je de RefWorks Citation Manager gebruikt terwijl je bent ingelogd op RefWorks New, word je gevraagd je document te upgraden als je document oorspronkelijk met RefWorks Legacy is gemaakt. Het upgraden van documenten naar RefWorks New is alleen mogelijk voor documenten waarin citaties uit één enkel RefWorks account gebruikt zijn. Als er citaties uit meerdere Legacy RefWorks accounts gebruikt zijn, bijvoorbeeld als meerdere mensen aan het document werken en referenties toevoegen uit hun eigen Legacy RefWorks account, dan kan het document niet worden geupgrade naar New RefWorks.

Sla voordat je het document upgrade naar New RefWorks altijd een kopie op van het document! Upgrade het document niet als je een deadline voor je document moet halen. Voer de upgrade uit als je tijd hebt de nieuwe interface te leren kennen.

upgrade image March release 2021

Raadpleeg bij problemen bij het upgraden van documenten de Tips for upgrading a document created in Legacy RefWorks for use in New RefWorks (engelstalig) of kijk onder Contact voor mogelijke ondersteuning binnen de HanzeMediatheek

RefWorks Legacy

RefWorks Legacy wordt niet verder ontwikkeld en zal zodra RefWorks New voldoende ontwikkeld is uit productie worden genomen. Wanneer dit zal zijn is op dit moment nog niet bekend. Raadpleeg voor een korte uitleg over de mogelijkheden van Legacy RefWorks onderstaande recording from RefWorks (Legacy) in 15 Minutes.

Verwante informatie

[anchornavigation]