Databanken voor Technische Bedrijfskunde
- Financieele Dagblad This link opens in a new window
Digitale toegang tot FD.nl, FD App, FD e-paper App en de digitale krant. FD.nl biedt het laatste nieuws en duiding, beursnieuws en beursanalyses, inzicht met dynamische graphics, slideshows en video's.
Let op: Drie maanden na het laatste gebruik van deze link verloopt je abonnement, log dan uit op FD.nl en gebruik opnieuw deze link. Lukt het niet, gebruik dan een incognito/privé browser venster (Ctrl+Shift+N) om dit te doen.
- Health Business FullTEXT This link opens in a new window
This link opens in a new window
Full-text databank met betrekking tot management en administratie in de gezondheidszorg - REACH This link opens in a new window
Nederlandse bedrijfsinformatie; toegang tot de modules: Marketing, Middelgroot, Klein, Zeer klein, Eigendomsstructuren, Managers, Uitgeschreven bedrijven en MarketLine rapporten.
Maximaal 12 gelijktijdige gebruikers mogelijk. Wanneer deze in gebruik zijn probeer je het later nog een keer. - Sdu HSE This link opens in a new window
This link opens in a new window
Arbopraktijkinformatie en arbowet- en regelgeving.
- Vakbase This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Digitale omgeving met Nederlandstalige databanken, tijdschriften en e-books op het gebied van Human Resources, OR en medezeggenschap, Arbo, Facility Management en Secretariaat.
Lezen van tijdschriften in de browser via Vakbase.nl is momenteel niet mogelijk. Gebruik de downloadknop om deze op je apparaat op te slaan.
- XpertHR This link opens in a new window
Toegang tot een compleet overzicht van actuele HR-kennis en de laatste (wets-)wijzigingen op het gebied van HR. Zoals meer dan 2000 CAO's, jurisprudentie, voorbeelddocumenten (zoals contracten) en tools (bijv. een rekentool voor zwangerschapsverlof). Er is ook de mogelijkheid om automatisch updates in te stellen om op de hoogte te blijven van (wets-)wijzigingen. Vervangt CAO Web.
- REACH This link opens in a new windowNederlandse bedrijfsinformatie; toegang tot de modules: Marketing, Middelgroot, Klein, Zeer klein, Eigendomsstructuren, Managers, Uitgeschreven bedrijven en MarketLine rapporten.
Maximaal 12 gelijktijdige gebruikers mogelijk. Wanneer deze in gebruik zijn probeer je het later nog een keer. - Nexis Uni (formerly LexisNexis) This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Database for full-text news articles and documents from thousands of national and international sources containing news, business and company information.
Click here to create a personal account to enable more features such as alerts, notes, folders, and favorites.
Copyright notice: Do not enter or upload content you receive through Nexis Uni into external applications, bots, software or websites, including those using artificial intelligence technologies such as large language models and generative AI. - Business Source Ultimate This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Full-text and bibliographic access to academic business economics journals and other publications (Books, Case Studies, Conference Proceedings, Country Reports, Industry Surveys, SWOT Analyses, Videos, Working Papers) - Passport (Euromonitor) This link opens in a new window
A global market research database providing insight and analyses on industries, economies and consumers worldwide. Available content: 'Categories & Countries', 'Consumers + Industrial'
How to use Passport
Online tool voor marktonderzoek. Trends, marktgegevens van diverse bedrijfstakken en producten wereldwijd.
Hoe gebruik je Passport
- ScienceDirect This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Collection of thousands of full text academic journals and books published by Elsevier on a variety of subjects - Taylor & Francis Online This link opens in a new window
- This link opens in a new window
provides access to articles from more than a thousand electronic peer-reviewed journals about natural science, technology, social science, humanities, and other disciplines.
- Production & Manufacturing Research
- Journal of Social Entrepreneurship - Emerald Insight This link opens in a new window
- This link opens in a new window
provides access to a portfolio of over 300 journals from all of the 9 management research collections and all 4 specialist collections on education, engineering, health & social care and library studies.
- International Journal of Lean Six Sigma
- International Journal of Operations & Production Management
- Journal of Quality in Maintenance Engineering - SpringerLink platform This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Entry point for the large collection of journals, ebooks, articles and chapters on the SpringerLink platform - Wiley Online Library This link opens in a new window
- This link opens in a new window
A multidisciplinary collection of online resources covering life, health and physical sciences, social science, and the humanities. It delivers integrated access to over 6 million articles from over 1500 journals.
- Arbo Online This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Het kennisplatform voor arbeidsomstandigheden, veiligheid en preventie. Je vindt hier o.a.het Vakblad Arbo, het Praktijkblad Veiligheid & Preventiede en Arbo Actueel.
- Kluwer Navigator This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Juridische en fiscale bestanden van Kluwer. De online portal geeft toegang tot complete en actuele wetgeving, uitspraken en commentaren.
Om deze databank te gebruiken moet je inloggen, kies daarbij voor 'Student' en log in met je Hanze account. - Legal Intelligence This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Zoeksysteem voor Nederlandse juridische informatie - Sdu HSE This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Arbopraktijkinformatie en arbowet- en regelgeving.
E-books: Management, Health Care, Lean
Asset management en onderhoud : een praktische gids voor engineers by : e-book; Zernike 366.49 TROM: 9789024426751: 2019
Kwaliteitsmanagement : een praktische handleiding voor de invoering van kwaliteitszorg by : e-book; Zernike 366.6 PAMP: 9789024426881: 2019
Ondernemen en innoveren in zorg en welzijn : van signaal naar succesverhaal by : 366.4 VERH: 9789046904619: 2012
Handboek Lean Management : aanpak, concepten en modellen voor het succesvol toepassen van Lean by : e-book: 9789462201064: 2018
Lean management : introduction and in-depth study of Japanese management philosophy by : e-book: 9783658360870: 2022
Lean management and kaizen : fundamentals from cases and examples in operations and supply chain management by : e-book: 9783030469818: 2020
Lean productie systeem : hoe Toyota productie en logistiek succesvol maakt by : e-book: 9789024434534: 2021
Handbook integral logistics management : operations and supply chain management within and across companies by : e-book: 9783662656259: 2023
Tijdschriften voor Technische Bedrijfskunde
- Financieele Dagblad This link opens in a new windowDigitale toegang tot FD.nl, FD App, FD e-paper App en de digitale krant. FD.nl biedt het laatste nieuws en duiding, beursnieuws en beursanalyses, inzicht met dynamische graphics, slideshows en video's.
- Business Spotlight
Interessante en wetenswaardige artikelen met focus op zakelijk Engels. Naast de taal leer je feiten over bedrijfsmanagement, succesvolle onderhandelingen en interculturele zakelijke etiquette.
- Advances in Manufacturing
in SpringerLink - Engineering Management in Production and Services
open access journal - International Journal of Lean Six Sigma
in Emerald Insight - Journal of Intelligent Manufacturing
in SpringerLink - Journal of Quality in Maintenance Engineering
in Emerald Insight
Interessante websites
- Kamer van KoophandelDe Kamer van Koophandel (KvK) beheert het Handelsregister. Daarnaast biedt de KvK ondernemers informatie, voorlichting en ondersteuning.
- OndernemerspleinOndernemersplein.nl biedt ondernemers informatie en advies van de (semi-)overheid.
- Rijksdienst voor Ondernemend NederlandOp deze pagina worden de resultaten in beeld gebracht van opdrachten die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) uitvoert. Wij helpen ondernemende Nederlanders en beleidsmedewerkers vooruit op het gebied van duurzaamheid, zakendoen over de grenzen, agrarisch ondernemen en innovatie. Samen met onze partners maken we Nederland economisch sterker en duurzamer.
Ga verder naar..
uitleg over hoe je literatuuronderzoek doet
of
hoe je contact op kan nemen met de informatiespecialist van je opleiding.