Wat kun je met de app?

Met de Hanze Library App heb je de catalogus in je broekzak! Zoek eenvoudig op de titel/auteur/ISBN om snel te zien of en waar we het boek in de kast hebben staan, of krijg meteen de link naar een ebook. Lees hieronder uitgebreid hoe je kunt zoeken naar boeken, hoe je reserveringen kunt plaatsen en hoe je je leningen kunt verlengen.

 

Op het beginscherm van de app zie je direct van elke locatie de openingstijden van vandaag en morgen (je kunt tussen de locaties swipen). Ook delen we via de app als we nieuws voor je hebben, bijvoorbeeld als we een nieuwe databank hebben, of wanneer we langer open zijn rond de tentamens. 

 

 

Inloggen

Om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten van de app, is het nodig je te registreren. Na installatie van de app word je daarom gevraagd in te loggen met een activeringscode. Indien je deze niet automatisch hebt ontvangen, kun je hier een nieuwe aanvragen. Na activering log je in met je student-/medewerker nummer en een zelfgekozen wachtwoord.

Openingstijden

Als je klikt op de openingstijden krijg je een lijst van de openingstijden per Mediatheek. Bovenin het scherm kun je eventueel een andere datum kiezen. Zo is voor de dag zelf maar ook voor de komende maanden snel te zien wanneer we open zijn.

Hoe kan ik zoeken naar een boek?

 

1. Klik op het loepje rechts bovenin het scherm (of klik op het menu links bovenin en daarna op 'Zoeken naar literatuur')

 

 

2. Vul in de zoekbalk de titel of auteur of ISBN van het item wat je zoekt en druk op enter/search

 

 

3. Eventueel kun je de resultaten filteren op 'Alleen boeken' of 'Alleen artikelen' met de filterknop rechts bovenin

4. Klik de titel aan die je wilt lezen

  • Is het een ebook, dan staat er nu een link naar de pagina waar je het ebook kunt gaan lezen. Let op: ook met een ebook zijn er een max aantal gebruikers, is hij bezet, probeer het dan later opnieuw
  • Is het een artikel, dan staat er nu een link naar de pagina waar je het artikel kunt gaan lezen
  • Is het een geprint boek, dan zie je in het overzicht op welke locatie en waar in de kast je het boek kunt vinden 
    • Is het boek 'Available', dan kun je zo naar de mediatheek om het boek te gaan lenen
    • Is het boek 'on loan', dan kun je het boek reserveren door op de knop 'Aanvragen' te drukken. Je vind je reserveringen terug in het menu onder Leningen. Je krijgt ook een mailtje als het boek voor je klaar staat in de mediatheek
    • Is het boek 'ter inzage' of 'not lendable', dan kun je het boek raadplegen in de mediatheek, maar niet lenen

Hoe kan ik een lening verlengen?

Via de menuknop Leningen kun je een overzicht krijgen van wat je op dit moment geleend hebt. Je kunt dan ook direct je lening(en) verlengen. Dit kan maximaal 10 keer.

Als je in het leningen overzicht naar rechts swiped, zie je ook welke reserveringen je hebt geplaatst en welke reserveringen voor je klaar staan.

Nieuws

In het menu vind je ook een Nieuws knop. Via dit overzicht houden we je op de hoogte van al het nieuws rond de HanzeMediatheek. Bijvoorbeeld wanneer de openingstijden aangepast zijn, of wanneer we een nieuwe databank hebben.

[anchornavigation]