Algemene bronnen

Google search engine that indexes the full text or metadata of scholarly literature across the web. Part of the HanzeMediatheek online collection is also accessible through Google Scholar if you follow this link. Click on "Save" to select Hanze University and use the "Find it! @ HanzeWorldCat" links to access our collection
How to use Google Scholar

Google's zoekmachine voor wetenschappelijke literatuur. Een gedeelte van de online collectie van de HanzeMediatheek is ook toegankelijk via Google Scholar door deze link te gebruiken. Klik op "Opslaan" om de Hanzehogeschool te selecteren en gebruik de "Find it! @ HanzeWorldCat" links om toegang te krijgen tot onze collectie
Hoe gebruik je Google Scholar

Search in around 55.000 publications of more than 25 universities of applied sciences

Toegangspoort tot de resultaten van onderzoek van meer dan 25 hogescholen, zoals artikelen, onderzoeksrapporten en afstudeerwerken

National Academic Research and Collaborations Information System, access to scientific information, including (open access) publications from the repositories of all the Dutch universities, KNAW, NWO and a number of research institutes, datasets from some data archives as well as descriptions of research projects, researchers and research institutes

Toegang tot publicaties, datasets, informatie over (lopend) onderzoek, personen en organisaties van Nederlandse universiteiten en wetenschappelijke instellingen

Dutch dictionaries "Groot woordenboek van de Nederlandse taal" (Dikke van Dale), "Hedendaags Nederlands" and "Spellingshulp". Handbooks NL & ENG, translation dictionaries for NL to and from EN, DE, ES, FR, IT & SE.
Also includes Oxford Dictionary of English, Oxford Thesaurus of English, Oxford Hachette (FR-EN/EN-FR) and PONS (DE-FR/FR-DE).
Download the Van Dale App - see more information below

Nederlandse dagbladen, boeken, tijdschriften en radiobulletins uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw

Online archief van o.a. Dagblad van het Noorden (1968 tot heden), Leeuwarder Courant (1752 tot heden) en Friesch Dagblad (2014 tot heden), met op de campus de mogelijkheid tot lezen van de laatste edititie in originele opmaak.

Database for full-text news articles and documents from thousands of national and international sources containing news, business and company information

Artikelen uit duizenden Nederlandse en buitenlandse kranten, tijdschriften en andere nieuwsbronnen en (inter)nationale bedrijfsinformatie. Dagelijkse aanvullingen (artikelen uit de Nederlandse ochtendkranten zijn al voor 9 uur beschikbaar)