Wat is SPSS?

SPSS is een sterk en veelgebruikt statistiek programma. De afkorting staat voor Statistical Packages for Social Sciences, maar het programma wordt ook in allerlei andere opleidingen gebruikt. Je kunt SPSS gebruiken voor het invoeren, bewerken, opslaan en analyseren van je onderzoeksdata - handig als je enquêtes hebt rondgestuurd voor je scriptie bijvoorbeeld. SPSS kan ook grafieken voor je maken en je helpen beslissingen te nemen die worden onderbouwd door de data. 

In deze Library Guide hebben we prakstische informatie over SPSS voor je verzameld, denk aan instructievideo's, boeken en uitgebreide LibGuides van andere universiteiten. Ook vertellen we je met wie je contact op kunt nemen als je vast loopt (deze ondersteuning wordt niet verzorgd door de HanzeMediatheek, maar door andere collega's binnen de Hanze).

Hieronder kun je doorklikken naar je gewenste informatie. Succes!

Installatie hulp

Er zijn verschillende manieren om SPSS op je computer te gebruiken. 

 

Wil je SPSS op je eigen persoonlijke computer gebruiken?
Dan zijn er twee opties: SPSS gebruiken via de Hanze Remote Desktop, of een SPSS jaar licentie met korting kopen via SurfSpot. Je leest meer over deze opties in dit artikel.

 

Ben je medewerker en wil je SPSS op je computer installeren?
Check deze informatie.

 

Zit je op de Hanze achter een van de Hanze computers?
Dan staat de nieuwste versie van SPSS al geïnstalleerd voor je klaar. Zorg er wel voor dat je de bestanden (dataset, syntax en output) op een plek opslaat waar je ze ook makkelijk terug kunt vinden.

 

 

Problemen met installeren?
Check de FAQ over SPSS via deze link, of neem via dit formulier contact op met het ICT Supportcenter.

[anchornavigation]