In de zoekbalk kun je je zoekterm invoeren. Is het aantal resultaten te hoog, combineer dan meerdere zoektermen.
Is het aantal resultaten te laag, dan kun je ook een * gebruiken
Is het aantal te laag, dan kun je OR gebruiken
Is het aantal te ruim, dan kun je zoeken met NOT
Je kunt niet zoeken op titel. Je kunt wel zoeken naar een tekst met een bepaalde volgorde. Zoek je het programma '3 op reis' zoek dan
Het aantal resultaten kun je ook beperken door middel van filters. Na het instellen van de filter dien je nog op de knop Gebruik filter te klikken. Je kunt filteren op:
De resultaten kunnen op drie manieren worden gesorteerd: Relevantie, datum en titel. Standaard wordt gesorteerd op relevantie. Als je klikt op het driehoekje na Relevantie dan kun je ook kiezen voor datum (nieuwste eerst of oudste eerst) of alfabetisch op titel (oplopend van a tot z, of aflopend van z tot a).
Als je een programma opent krijg je een tabblad keyframes waar je een visueel overzicht krijgt van het programma en je je gewenste fragment snel kunt vinden. Als je klikt op een keyframe begint het programma vanaf dat moment te spelen.
Bovenaan de resultatenlijst zie je drie tabbladen: Programma's, Dossiers, Uitgelicht. Uitgelicht zijn korte fragmenten die de redactie speciaal voor het onderwijs gemaakt heeft.
Als je een programma opent, krijg je het tabblad Fragmenten. Programma’s als actualiteitenprogramma’s, die zijn opgebouwd uit meerdere reportages, hebben per reportage een fragment. Zo kom je direct uit bij het onderdeel van een programma dat aansluit bij je lesstof.
Een zoekopdracht kun je opslaan door te klikken op het vlaggetje rechts in de zoekbalk. Het overzicht van al je bewaarde zoekvragen vind je als je klikt op het vlaggetje rechts naast de zoekbalk.
Overigens worden standaard de laatste twintig zoekacties bewaard. Deze vind je als je klikt op het klokje rechts naast de zoekbalk.
Een klik op het klokje, de knop rechts naast de zoekbalk, opent de zoekgeschiedenis waar je de meest recente zoektermen kunt terugvinden.
In de zoekbalk boven de zoekgeschiedenis kun je hier ook opnieuw zoeken naar een specifieke zoekterm die je eerder hebt gebruikt.
Je zoekgeschiedenis verwijderen? Klik op de prullenbak rechts bovenin om alle zoekgeschiedenis te verwijderen.
Mocht het zo zijn dat de uitzending of het fragment niet gevonden wordt op het platform, dan zijn er verschillende redenen: