Wat is Beeld en Geluid op school?

Beeld en Geluid op school is het mediaplatform van Beeld en Geluid in Hilversum. Het platform biedt online toegang tot tienduizenden uren actueel en historisch streaming video- en audiomateriaal voor het hoger onderwijs in Nederland, geselecteerd uit de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, de publieke omroepen en het Polygoon-journaal.

 

Het voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld Youtube is dat de redactie samen met gebruikers specifiek het materiaal dat voor onderwijsdoeleinden geschikt is selecteert. En op Beeld en Geluid op school staat alleen materiaal toe waarvoor toestemming van rechthebbenden verkregen is. Het materiaal blijft altijd online staan, zodat je je favoriete video's jaar in jaar uit in de klas kan blijven gebruiken.

 

 

 

 

Log hier in bij Beeld en Geluid op school

Voor wie is Beeld en Geluid op school?

Beeld en Geluid op school is voor iedereen in het onderwijs die wil leren over en met media. Het platform biedt toegang tot video en audio fragmenten aan iedereen die onderwijs geeft of volgt.

Beeld en Geluid op school is een gratis voorziening voor het onderwijs in Nederland. Je hebt wel een licentie nodig om toegang te krijgen en programma’s af te kunnen spelen. De Hanzehogeschool heeft zo'n licentie afgesloten. Log daarom altijd via de A-Z lijst van de HanzeMediatheek in bij Beeld en Geluid. 

 

Met fragmenten uit Beeld en Geluid op school kun je op alle mogelijke manieren een les beter maken of een presentatie spannender. Je leert ook beeldtaal beter te begrijpen en kunt mediawijzer worden.

Om je hierbij te helpen, zijn er een aantal handige functionaliteiten in het platform opgenomen:

  • Zoeken van fragmenten;
  • Knippen van fragmenten;
  • Delen van fragmenten of opnemen in een presentatie;
  • Opslaan van zelf gekozen of gemaakte fragmenten in (thematische) lijsten.

Op het volgende tabblad "Hoe werkt Beeld en Geluid op school" lees je hier meer over.

Op https://www.beeldengeluidopschool.nl vind je de Onderwijs Mediacollectie van Beeld & Geluid. 

Problemen met inloggen? Fragmenten zoeken? Materiaal aanvragen? Deze tutorials helpen je op weg als je aan de slag gaat..

https://vimeo.com/showcase/10033726

 

Beeld en Geluid op school heeft een team van onderwijsexperts in dienst om je verder te helpen en te ondersteunen. Heb je behoefte aan nieuwe functionaliteiten of goede ideeen hierover? In beide gevallen kun je het contactformulier gebruiken.

Overige diensten van Beeld en Geluid op School

Beeld en Geluid op school biedt allerlei diensten om het maken of voorbereiden van lessen makkelijker te maken.

 

Via het platform LessonUp worden allerlei Lesplannen aangeboden. Daarnaast selecteert "Beeld en Geluid op school" relevant video- en audiomateriaal uit haar collectie, dat beschikbaar wordt gemaakt voor gebruik in lessen of presentaties via de Kijklijst. Ook kun je hen benaderen voor een gratis workshop over het zoeken van de juiste fragmenten.

 

Op Facebook deelt het Beeld en Geluid tips en nieuwtjes.

 

Check de app

Download onze app
en blijf op de hoogte!

Reserveer en verleng je boeken, zoek gemakkelijk in de collectie
en bekijk de actuele openingstijden per locatie.

Google Play Store App Store

[anchornavigation]