Wat is Excel?

Excel, wie kent het niet! Dit Microsoft programma maakt het makkelijk om overzichten te maken van gegevens. Van die gegevens kun je dan duidelijke grafieken maken die in één beeld uitleggen waar het om gaat. Maar Excel kan meer dan tabellen en grafieken maken, bijvoorbeeld automatisch doorvoeren, en draaitabellen of trendlijnen voor je maken. 

In deze Library Guide hebben we praktische informatie over Excel voor je verzameld, denk aan instructievideo's, boeken en een handige function translation tool. Ook vertellen we je met wie je contact op kunt nemen als je vast loopt (deze ondersteuning wordt niet verzorgd door de HanzeMediatheek, maar door andere collega's binnen de Hanze).

Hieronder kun je doorklikken naar je gewenste informatie. Succes!

Installatie hulp

Er zijn verschillende manieren om Excel op je computer te gebruiken. 

 

Wil je Excel op je eigen persoonlijke computer gebruiken?
Dan zijn er twee opties: de webversie van Excel gebruiken via office.com, of Excel en andere Microsoft Office programma's (gratis) op je device downloaden en installeren. Je leest meer over deze laatste optie in dit artikel.

 

 

Zit je op de Hanze achter een van de Hanze computers?
Dan staat de nieuwste versie van Excel al geïnstalleerd voor je klaar. Zorg er wel voor dat je de bestanden op een plek opslaat waar je ze ook makkelijk terug kunt vinden.

 

 

Problemen met installeren?
Check de FAQ over Excel via deze link, of neem via dit formulier contact op met het ICT Supportcenter.

[anchornavigation]