Wat zijn Networks?

Voor een meer visuele analyse van de onderzoeksdata kun je gebruikmaken van de Networks. Met behulp van de Networks kun je relaties en verbanden laten zien tussen codes, quotations, documenten of memo's, maar ook tussen bijvoorbeeld codes en quotations, of documenten en quotations.

Dit kan handig zijn om (een deel van) je onderzoeksresultaten uit te lichten, maar ook om bijvoorbeeld de samenhang tussen codes en codegroepen in je codeboek uit te leggen.

NB: je vind de optie Networks op het tabblad Home, bij de andere object managers (en dus niet onder het tabblad Analyze!)

Stap-voor-stap: Networks

Je opent de Network Manager en kiest voor 'Create Network'. Kies een naam voor je netwerk en klik op Create. Nu opent er een leeg venster waar je jouw netwerk in gaat bouwen.

 

 

Vanuit de Explorer aan de linkerkant van het scherm kun je nu verschillende onderdelen in je netwerk slepen, zoals codes.

Om nu een relatie aan te geven tussen de codes, klik je op de gewenste code. Nu kun je vanaf het rode bolletje een lijntje slepen naar de volgende code. Laat de muis los bij deze code en je krijgt opties om de aard van de relatie aan te geven.

Zo kun je vervolgens items importeren die verband houden met een van de codes, zoals de quotations. Klik hiervoor met je rechtermuisknop op een code. Kies voor 'Import Neighbours' en vervolgens voor 'Quotation Neighbours'.

En zo kan je netwerk er dan uitzien:

[anchornavigation]