[worldcat]
Informatie over chemische stoffen
- SciFinder-n This link opens in a new window
SciFinder is a (bio)chemical literature database for chemistry and chemical engineering. It also covers the scientific literature well beyond chemistry (e.g., engineering, medicine, materials), including all of the biomedical literature in PubMed, and Biosequence Searching.
- Toxic Chemiekaarten This link opens in a new window
- Ruim 1.400 enkelvoudige stoffen met de chemische eigenschappen, risico’s, preventie- en noodmaatregelen in één naslagwerk,
- Per chemische stof één pagina met alle relevante gegevens,
- Gevalideerde informatie, door onafhankelijk team van chemische en medische experts. - Reaxys This link opens in a new window
Reaxys is a unique web-based chemistry database consisting of 179 million deeply excerpted (commercial) compounds, related factual properties and patents, 57 million reactions with (retro)synthesis and bioactivity information, as well as millions of bibliographic documents, navigated and displayed via an actionable interface. You can create complex searches using the query builder and save them in your personal account. - PubChem This link opens in a new window
Open access database; informatie over chemische structuren, zoals: identificatiegegevens, chemische en fysische eigenschappen, biologische activiteiten, patenten, gezondheid, veiligheid, toxiciteitsgegevens en veel anderen. - SpringerMaterials This link opens in a new window
verzamelt alle data rondom de fysieke en chemische eigenschappen van ruim 250.000 materialen en chemische systemen.
Laboratorium protocollen
- SpringerProtocols This link opens in a new window
This link opens in a new window
A large database of reproducible laboratory protocols in the biomedical and life sciences. Compiling protocols from the book series Methods in Molecular Biology and other sources, SpringerProtocols offers researchers access to nearly thirty years of tested, trusted, step-by-step protocols for immediate use in the lab.
- Journal of Visualized Experiments : JoVEprovides access to videos demonstrating experiments from laboratories around the world; featuring cutting-edge scientific techniques across 13 scientific disciplines (2006-2018, issue 1-140)
Nederlandse arbowet- en regelgeving
- Sdu HSE This link opens in a new window
This link opens in a new window
Verzameling veiligheidsvoorschriften en werkmethoden uit de Nederlandse arbowet en regelgeving, op gebied van werken met gevaarlijke stoffen, micro-organismen, nanomaterialen en legionella voorschriften.
Grote wetenschappelijke databanken
- ScienceDirect This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Collectie van duizenden full-tekst wetenschappelijke tijdschriften en boeken van uitgeverij Elsevier over een verscheidenheid aan onderwerpen. - Springer Nature Link platform This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Toegang tot de grote collectie tijdschriften en e-books van uitgeverij Springer (inclusief BSL). - Wiley Online Library This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Een multidisciplinaire collectie van meer dan 1500 online tijdschriften. - Academic Search Premier This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Full-tekst en bibliografische databank met duizenden tijdschriften over verschillende vakgebieden. - Public Library of Science (PLOS) This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Open access tijdschriften andere wetenschappelijke literatuur op het gebied van technologie, wetenschap en geneeskunde. - Taylor & Francis Online This link opens in a new window
- This link opens in a new window
biedt toegang tot artikelen uit meer dan duizend elektronische tijdschriften over natuurwetenschappen, technologie, sociale- en geesteswetenschappen en andere vakgebieden.
PubMed
PubMed is DE zoekmachine naar biomedische wetenschappelijke informatie.
Leer zoeken met PubMed als een expert of ga zelf op onderzoek uit in de database:
- PubMed This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Toonaangevende bibliografische databank voor Geneeskunde en randgebieden met mogelijk links naar full-text content.
PubMed is vrij toegankelijk op het internet, maar via bovenstaande link benader je de databank via veilige proxy-server verbinding van de Hanzehogeschool en heb je toegang tot meer artikelen.
Medische databanken
- BioMedCentral Journals (BMC) (Open Access Content only) This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Meer dan 300 peer-reviewed tijdschriften uit onderzoeksgemeenschappen in wetenschap, technologie en geneeskunde. - Biomedical Reference Collection: Basic This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Full-text, geïndexeerde en samengevatte biomedische onderzoekstijdschriften. - NCBI Bookshelf This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Gratis full-tekst online toegang tot wetenschappelijke boeken, documenten, rapporten en overige literatuur over biologie, life science en gezondheidszorg. - Europe PubMed Central This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Gratis toegang tot 4,5 miljoen full-tekst artikelen over life sciences en biomedische wetenschap. Eerder bekend als UK PubMed Central. - PubMed Central This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Toonaangevende databank voor Geneeskunde en randgebieden - fulltext journal database van NCBI.
Meer databanken?
- A-Z lijst databankenalle databanken van de HanzeMediatheek op een rij.