[worldcat]
Welkom!
In deze Library Guide vind je handige informatie voor én over Management in de Zorg. Bijvoorbeeld een lijst met de belangrijkste databanken, tijdschriften en aanwinsten in de mediatheek. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op met de informatiespecialist.
Top 3 databases
Hieronder vind je de top 3 van databases voor onderzoek tijdens de opleiding Management in de Zorg. Voor meer databases kies het tabblad Specifieke bronnen voor MiZ.
- Business Source Ultimate This link opens in a new window
This link opens in a new window
Full-text and bibliographic access to academic business economics journals and other publications (Books, Case Studies, Conference Proceedings, Country Reports, Industry Surveys, SWOT Analyses, Videos, Working Papers). - CINAHL Complete This link opens in a new window
This link opens in a new window
Provides full text access to more than 500 journals covering a wide range of health care related topics including 50 nursing specialties, general health and medicine, nutrition, physiotherapy, speech and language pathology. In addition, this resource offers access to health care books, dissertations and references, conference proceedings, care sheets, audiovisuals, education modules and lessons, research instrument records, and more.
- PubMed This link opens in a new window
- This link opens in a new window
PubMed comprises more than 28 million citations for biomedical literature from MEDLINE, life science journals, and online books. Citations may include links to full-text content from PubMed Central and publisher web sites.
Tutorials: uitleg en oefeningen per databank
- Tutorial CINAHLDeze interactieve tutorial leert je hoe je snel en effectief kunt zoeken naar literatuur in de verpleegkundige CINAHL database.
Je krijgt tips en kunt oefenen met opdrachten. - Tutorial PubMedDeze interactieve tutorial leert je hoe je snel en effectief kunt zoeken in de biomedische database PubMed.
Je krijgt tips en kunt oefenen met opdrachten. - Video zoeken in CochraneDeze video van Han Studiecentra laat zien hoe je kunt zoeken in de Cochrane database, als aanvulling op een zoekactie in PubMed.
HBO Kennisbank
Laat je moeder
niet de enige zijn die je scriptie te lezen krijgt.
Publiceer je scriptie op de HBO-kennisbank en zorg
voor een goeie start van je carrière.
Nieuws van Nursing.nl
Andere handige info
- Bekijk ook de libguide PubmedIn deze aparte libguide over Pubmed vind je nog meer uitleg over de verschillende zoekmogelijkheden in Pubmed.
Hier zijn wat handige links naar andere relevante Library Guides of hulpmiddelen