Welkom!

Marktonderzoek is het systematisch en objectief verzamelen, analyseren en interpreteren van gegevens die helpen bij het in kaart brengen van relevante ontwikkelingen op de markt om op basis daarvan betere marketingbeslissingen te nemen.

 

Marktonderzoek geeft bijvoorbeeld inzicht in welke klantsegmenten onderscheiden kunnen worden en welke demografische en psychografische kenmerken de doelgroep heeft. Het kan ook informatie geven over de reacties van klanten op het promotie en prijsbeleid, welke behoeften de consument heeft,  waar hun voorkeuren liggen, wat de concurrentie doet of hoe groot de markt is.

 

Met deze Library Guide proberen we je te helpen de juiste informatie te vinden voor jouw marktonderzoek, kom je er ook met deze hulp niet helemaal uit, kijk dan bij support & contact waar je extra ondersteuning kunt krijgen.

Waarom?

Marketeers willen eigenlijk altijd van de huidige situatie naar een toekomstige, gewenste situatie. Om bij die gewenste situatie te komen, heb je een bepaalde strategie nodig. 

Stel je voor: de huidige situatie is dat je op Instagram 1000 volgers hebt. De gewenste situatie is dat je groeit naar 10.000 volgers. Welke strategie kies je dan? Dat hangt af van de huidige situatie en de ontwikkelingen daarin: hoe vaak plaats je reels, welke inhoud vinden de volgers interessant, hoeveel volgers levert dat dan op? Hoeveel is je account de afgelopen weken gegroeid? Welk publiek spreek je nu aan? Wat doet de concurrentie? Waar is je bedrijf goed in en waar kunnen ze zich nog ontwikkelen?

 

Hoe beter jij de huidige situatie kent, hoe makkelijker jij een passende strategie kunt kiezen.

 

Deze gids vertelt je niet welke strategie je moet kiezen, want bij elke situatie past een andere keuze beter. Wél geven we je tips waar je bronnen kunt vinden die je helpen om de huidige situatie in kaart te brengen, of plekken waar strategieën gebundeld staan.

Je hebt vast wel eens gehoord van de DESTEP methode. Dat is één van vele hulpmiddelen om de externe invloeden op de huidige situatie in kaart te brengen. Met de bronnen in het menu 'ik zoek' kun je de DESTEP als het goed is langzaamaan invullen.

 

Kom je er niet uit? Bij Support & Contact staat genoteerd hoe we je verder kunnen helpen bij vragen.

Klik snel door!

[anchornavigation]