[worldcat]

Welkom!

In deze Library Guide vind je een heleboel handige informatie voor en over Mondzorgkunde. Bijvoorbeeld een lijst met de belangrijkste databanken, tijdschriften en aanwinsten in de mediatheek. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op met de informatiespecialist. 

Evidence Based Practice (EBP)

Literatuuronderzoek is onderdeel van Evidence Based Practice (EBP). EBP houdt in dat beslissingen die je als mondhygiënist gaat nemen gebaseerd worden op een combinatie van drie zaken: bewijsmateriaal uit wetenschappelijk onderzoek, de eigen klinische vaardigheden en de voorkeuren van de patiënt. Door literatuuronderzoek vind je het bewijsmateriaal uit wetenschappelijk onderzoek. 

Naast de Library Guide Literatuuronderzoek, waar literatuuronderzoek in zijn algemeenheid wordt behandeld, hebben we nog een specifieke Library Guide opgesteld waar je meer informatie over EBP specifiek literatuuronderzoek vindt. zoals bijvoorbeeld het opstellen van een PICO.

Critical Appraised Tools (CAT's)

Een belangrijk onderdeel van Evidence Based Practice is het kritisch beoordelen van onderzoek aan de hand van Critical Appraisal Tools (CAT's). CAT's helpen de lezer onderzoeken te beoordelen. Per soort onderzoek zijn er verschillende CAT's beschikbaar. Op onderstaande site vind je lijst met CAT's, gesorteerd per onderzoekstype.

HBO Kennisbank

Laat je moeder
niet de enige zijn die je scriptie te lezen krijgt.

Publiceer je scriptie op de HBO-kennisbank en zorg
voor een goeie start van je carrière.

Scriptie Publiceren op de HBO Kennisbank

Andere handige info

Hier zijn wat handige links naar andere relevante Library Guides of hulpmiddelen

[anchornavigation]