[worldcat]
Vakspecifieke databanken
-
CINAHL Complete This link opens in a new window
Database met full text artikelen voor verpleegkunde en paramedische beroepen.Licentie is voor max 4 gelijktijdige gebruikers. Is het druk? Probeer dan later opnieuw. -
Cochrane Library This link opens in a new window
A collection of databases that contain different types of high-quality, independent evidence to inform healthcare decision-making, including information about Cochrane groups. -
Dieetbehandelingsrichtlijnen This link opens in a new window
Dieetbehandelingsrichtlijnen beschrijven uiteenlopende ziektebeelden volgens de laatste wetenschappelijke inzichten, maar maken ook een heldere vertaalslag naar de praktijk. De gestandaardiseerde processen worden vastgelegd in dit wetenschappelijk dossier.
-
ERIC (Education Resource Information Center) This link opens in a new window
ERIC is an online digital bibliographic and full-text database of education research and information for educators, researchers, and the general public. -
IEEE Xplore / IET Electronic Library (IEL) This link opens in a new window
Bevat informatie over ICT-achtige onderwerpen (bijv. full text artikelen over o.a. eHealth). -
Passport (Euromonitor) This link opens in a new window
A global market research database providing insight and analyses on industries, economies and consumers worldwide. Available content: 'Categories & Countries', 'Consumers + Industrial'.
-
Psychology and Behavioral Sciences Collection This link opens in a new window
Full text database covering a broad range of subjects in the fields of psychology, behavioral sciences and related disciplines. -
PsycINFO This link opens in a new window
A worldwide resource for abstracts and citations of behavioral and social science research. The database is produced and copyrighted by the American Psychological Association (APA). -
PubMed This link opens in a new window
Toonaangevende bibliografische databank op het biomedische vakgebied, met soms links naar full-text content. Use the Libkey Nomad browser plugin for Google Chrome to get full-text PDF and journal links in your PubMed search results: Download LibKey Nomad at the Chrome Web Store
Tutorials: uitleg en oefeningen per databank
-
Tutorial CINAHLDeze interactieve tutorial leert je hoe je snel en effectief kunt zoeken naar literatuur in de verpleegkundige CINAHL database.
Je krijgt tips en kunt oefenen met opdrachten. -
Tutorial PedroTutorial over het uitvoeren van een Advanced search opdracht in de database Pedro (fysiotherapie).
-
Tutorial PubMedDeze interactieve tutorial leert je hoe je snel en effectief kunt zoeken in de biomedische database PubMed.
Je krijgt tips en kunt oefenen met opdrachten. -
Video zoeken in CochraneDeze video van Han Studiecentra laat zien hoe je kunt zoeken in de Cochrane database, als aanvulling op een zoekactie in PubMed.
Digitale tijdschriften
Via BrowZine kun je alle digitale tijdschriften uit de Hanze mediatheek op jouw vakgebied lezen.
Gedrukte tijdschriften, inzage in de Mediatheek
-
Voeding NuNederlandstalig semiwetenschappelijk tijdschrift dat zich richt op de relaties tussen voedsel en gezondheid.
-
Nederlands Tijdschrift voor Voeding en Diëtetiekvakblad van de NVDvoor diëtisten en andere professionals die zich bezig houden met voeding.
-
Allergie en Voeding : leven met voedselovergevoeligheidKwartaalblad van de Stichting Voedselallergie
-
Compendium dieetpreparaten en voedingsmiddelen : overzicht voor artsen en diëtisten= handboek. Verplaatsen naar boeken?
Websites
-
Het VoedingscentrumHet Voedingscentrum wordt gesubsidieerd door de overheid en biedt consumenten en professionals wetenschappelijke en onafhankelijke informatie over een gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuze.
-
Loket Gezond LevenOverzicht van databanken met interventies van het RIVM