Databases
- CINAHL Complete This link opens in a new window
This link opens in a new window
Provides full text access to more than 500 journals covering a wide range of health care related topics including 50 nursing specialties, general health and medicine, nutrition, physiotherapy, speech and language pathology. In addition, this resource offers access to health care books, dissertations and references, conference proceedings, care sheets, audiovisuals, education modules and lessons, research instrument records, and more.
This database permits a limited amount of simultaneous users. When occupied, please try again later. - Cochrane Library This link opens in a new window
- This link opens in a new window
A collection of databases that contain different types of high-quality, independent evidence to inform healthcare decision-making, including information about Cochrane groups.
- MEDLINE This link opens in a new window
MEDLINE contains journal citations and abstracts for biomedical literature from around the world. - PubMed This link opens in a new window
This link opens in a new window
PubMed comprises more than 28 million citations for biomedical literature from MEDLINE, life science journals, and online books. Citations may include links to full-text content from PubMed Central and publisher web sites: How to use PubMed
Toonaangevende bibliografische databank voor Geneeskunde en randgebieden met mogelijk links naar full-text content: Hoe gebruik je PubMed
Use the Libkey Nomad browser plugin for Google Chrome to get full-text PDF and journal links in your PubMed search results: Download LibKey Nomad at the Chrome Web Store - PsycINFO This link opens in a new window
A worldwide resource for abstracts and citations of behavioral and social science research. The database is produced and copyrighted by the American Psychological Association (APA). - IEEE Xplore / IET Electronic Library (IEL) This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Featuring content from IEEE as well as the Institution of Engineering and Technology (IET), IEEE Xplore contains almost one-third of the world’s current literature in electrical engineering, communications, eHealth and computer science.
- SpringerLink platform This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Entry point for the large collection of journals, ebooks, articles and chapters on the SpringerLink platform (including BSL).
- Thesaurus Zorg en Welzijn This link opens in a new window
Overzicht van termen op het gebied van zorg en welzijn met omschrijving en weergave van onderlinge relaties.
- Health Business FullTEXT This link opens in a new window
- This link opens in a new window
This database provides more than 140 full-text journals detailing all aspects of healthcare administration and other non-clinical aspects of healthcare institution management. Updated on a weekly basis, it is an indispensable resource for both healthcare professionals and researchers.
- Emerald Insight This link opens in a new window
- This link opens in a new window
The Emerald Insight platform provides access to a portfolio of over 300 journals from all of the 9 management research collections and all 4 specialist collections on education, engineering, health & social care and library studies.
- Business Source Ultimate This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Full-text and bibliographic access to academic business economics journals and other publications (Books, Case Studies, Conference Proceedings, Country Reports, Industry Surveys, SWOT Analyses, Videos, Working Papers). - Vakbase This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Digitale omgeving met Nederlandstalige databanken, tijdschriften en e-books op het gebied van Human Resources, OR en medezeggenschap, Arbo, Facility Management en Secretariaat.
Lezen van tijdschriften in de browser via Vakbase.nl is momenteel niet mogelijk. Gebruik de downloadknop om deze op je apparaat op te slaan.
- Sdu HSE This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Arbopraktijkinformatie en arbowet- en regelgeving.
- XpertHR This link opens in a new window
Toegang tot een compleet overzicht van actuele HR-kennis en de laatste (wets-)wijzigingen op het gebied van HR. Zoals meer dan 2000 CAO's, jurisprudentie, voorbeelddocumenten (zoals contracten) en tools (bijv. een rekentool voor zwangerschapsverlof). Er is ook de mogelijkheid om automatisch updates in te stellen om op de hoogte te blijven van (wets-)wijzigingen. Vervangt CAO Web.
- PsycINFO This link opens in a new windowA worldwide resource for abstracts and citations of behavioral and social science research. The database is produced and copyrighted by the American Psychological Association (APA).
- PsycINFO This link opens in a new windowA worldwide resource for abstracts and citations of behavioral and social science research. The database is produced and copyrighted by the American Psychological Association (APA).
- Taylor & Francis Online This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Taylor & Francis Online provides access to articles from more than a thousand electronic peer-reviewed journals about natural science, technology, social science, humanities, and other disciplines.
- StatLine This link opens in a new window
Statistics Netherlands (CBS) database with statistical information which responds to the needs of Dutch society. You can compile tables and graphs yourself. The information is free and easy to print or download.
- Kluwer Navigator This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Juridische en fiscale bestanden van Kluwer. De online portal geeft toegang tot complete en actuele wetgeving, uitspraken en commentaren.
Hoe zoek ik in InView Essential (Kluwer): Tips
Om deze databank te gebruiken moet je inloggen, kies daarbij voor 'Student' en log in met je Hanze account. - Legal Intelligence This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Zoeksysteem voor Nederlandse juridische informatie
Kies bij gebruikersnaam en wachtwoord voor 'Doorgaan' zonder iets in te vullen. - Nexis Uni (formerly LexisNexis) This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Database for full-text news articles and documents from thousands of national and international sources containing news, business and company information.
Click here to create a personal account to enable more features such as alerts, notes, folders, and favorites.
Copyright notice: Do not enter or upload content you receive through Nexis Uni into external applications, bots, software or websites, including those using artificial intelligence technologies such as large language models and generative AI. - Boomportaal This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Boomportaal bevat bijna al onze content van Boom Uitgevers: een groot aantal Nederlandse ebooks met een verscheidenheid aan onderwerpen, vele juridische tijdschriften, rechtspraak en enkele tijdschriften op het gebied van bestuurskunde, criminologie, communicatie en onderzoek.
Kies op de site voor de login via 'SURFconext' - Kennisbank Diversiteit en Emancipatie This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Kennisbank Diversiteit en Emancipatie van IDEM is een landelijke kennisbank met meer dan 42.000 beschrijvingen van documenten die betrekking hebben op het werkveld van IDEM, hoofdzakelijk in Nederland: discriminatie, lhbt-emancipatie, integratie en discriminatie. Het gaat om boeken, onderzoeken, proefschriften, scripties, artikelen, nota’s, folders, lesmaterialen, trainingsmaterialen, televisieprogramma’s en documentaires.
Verplichte literatuur
De APA-richtlijnen uitgelegd : een praktische handleiding voor bronvermelding in het hoger onderwijs by : 300.6 WERK: 9789072482181: 2017Basisboek Interviewen : Handleiding voor het voorbereiden en afnemen van interviews by Basisboek Interviewen Basisboek Interviewen gaat in op de voorbereiding en de uitvoering van interviews en is geschikt voor zowel hbo- als wo-studenten. Ook beroepsmatig kun je ter evaluatie van je eigen interviewkwaliteiten en voor het opdoen van tips, dit boek goed gebruiken. Specifieke voorkennis is niet vereist. We hebben geprobeerd de meest voorkomende interviews te behandelen zoals het therapeutisch gesprek, het functioneringsgesprek, het journalistieke interview en het wetenschappelijk interview. In dit boek leer je, hoe je ervoor zorgt dat je betrouwbare informatie via het stellen van vragen krijgt. Naast richtlijnen voor het stellen van vragen, wordt er bijvoorbeeld ook ingegaan op hoe om te gaan met lastige interviewsituaties. Basisboek Interviewen bevat veel verhelderende voorbeelden uit diverse disciplines, waardoor het breed worden ingezet bij opleidingen, waarbij het leren interviewen een rol speelt. Om de voorbeelden nog concreter te maken is deze editie uitgebreid met cartoons die de kenmerken en problemen van interviewsituaties treffend proberen te schetsen. Er is veel aandacht besteed aan de didactische opbouw van het boek: • Elk hoofdstuk begint met de belangrijkste vragen en begrippen. • Elk hoofdstuk opent met een casus waarbij verschillende interviewaspecten centraal staan. • Elke paragraaf sluit af met een opdracht, zodat de student, of professional stap voor stap leert een interview voor te bereiden en/of te evalueren. • Elk hoofdstuk sluit uit af met een samenvatting. • Aan de hand van gerichte opdrachten werkt de student, of professional stapsgewijs aan de opzet van een interview.
: 9789001877163.: 2017
Basisboek kwalitatief onderzoek : handleiding voor het opzetten en uitvoeren van kwalitatief onderzoek by : 003 BAAR: 9789001888183: 2018
Basisboek methoden en technieken : kwantitatief praktijkgericht onderzoek op wetenschappelijke basis by : 003 BAAR: 9789001877095: 2017
Gezondheidsbevordering en Zelfmanagement Door Verpleegkundigen en Verpleegkundig Specialisten by : 601.6 SASS: 9789036820110: 2018
Handleiding moreel beraad : praktische gids voor zorgprofessionals by : 603.1 BREE: 9789023254706: 2016
Ondernemen en innoveren in zorg en welzijn : van signaal naar succesverhaal by : 366.4 VERH: 9789046904619: 2012
ProActive nursing : klinische problematiek inzichtelijk : observeren, analyseren en communiceren by : 613.23 BAKK: 9789058758620: 2017
Reflecteren: de basis : op weg naar bewust en bekwaam handelen by : 489.59 GROE: 9789001846176: 2015
Aanvullende literatuur
- : 9789001877163.: 2017
Critical Appraised Tools (CAT's)
Een belangrijk onderdeel van Evidence Based Practice is het kritisch beoordelen van onderzoek aan de hand van Critical Appraisal Tools (CAT's). CAT's helpen de lezer onderzoeken te beoordelen. Per soort onderzoek zijn er verschillende CAT's beschikbaar. Op onderstaande site vind je lijst met CAT's, gesorteerd per onderzoekstype.
Browzine
Bijblijven in je vakgebied?
Gebruik Browzine!
Door BrowZine word je op de hoogte gehouden van
nieuwe publicaties in de door jou gekozen digitale tijdschriften.
Voorproefje van beschikbare tijdschriften
Gedrukte tijdschriften vind je in de mediatheek; de tijdschriften worden niet uitgeleend, maar je kan een interessant artikel kopiëren of scannen en naar je mail sturen.
Digitale tijdschriften zijn online toegankelijk, waar je ook bent, door in te loggen op de Hanze proxy-server.
- BSL NL Tijdschriften (SpringerLink) This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Collectie nederlandstalige paramedische tijdschriften van uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum. Gebruik voor het zoeken van tijdschriftartikelen de databank: SpringerLink platform.
- Springer Journals This link opens in a new window
- This link opens in a new window
A large collection of more than 2.000 journals on the SpringerLink platform.