[worldcat]

Welkom!

Wat vind je in de (digitale-)mediatheek

Via de HanzeMediatheek heb je de beschikking over o.a. boeken, e-books, (management-)spellen, tijdschriften, databanken en nog veel meer. Je kunt hier als student of medewerker van de Hanzehogeschool gebruik van maken.

Wat is een Library Guide?

In een Library Guide krijg je tips over de beschikbare collecties en hoe je kunt zoeken naar betrouwbare en relevante informatie. Je vindt informatie over bronvermelding en waar en wanneer je hulp kunt krijgen bij je zoektocht naar literatuur. Zie voor dit alles de verschillende tabbladen hierboven.

Heb je vragen: neem gerust contact op met de informatiespecialist voor Rechtenstudies

 

Opdracht bij de Introductie HanzeMediatheek

Om kennis te maken met de mediatheek en te zorgen dat je weet hoe het werkt om een boek te lenen en wanneer je waarvoor in de mediatheek terecht kunt is het nodig om eens echt naar de mediatheek te gaan. De mediatheek vind je naast het Atrium ZP07 / E 008.

Met deze link vind je een aantal vragen die je allemaal kunt beantwoorden door goed rond te kijken en de diverse displays te lezen. 

Deze opdracht vind je onder deze link: opdracht introductie HanzeMediatheek

Minilectures

Wil je slim
en gemakkelijk studeren?

Wil je tips over hoe je de beste zoektermen kunt formuleren en leren hoe je goede bronnen kunt herkennen?
Bekijk dan onze Minilectures op Youtube!

Ga naar Youtube

Top 3 databanken voor Rechtenstudies

Vijf populairste databanken voor Rechtenstudies

Dit zijn de drie populairste databanken voor het vinden van aan Rechtenstudies gerelateerde informatie. Voor meer databanken zie de tabbladen bovenaan deze pagina. 

Stille werkplekken in de mediatheek

De HanzeMediatheek biedt een moderne leeromgeving met een gevarieerd aanbod aan studeer- en werkplekken. Door de open en transparante opzet biedt de mediatheek verschillende sferen en gebruikersmogelijkheden. Zo zijn er huiskamerachtige plekken waar je kunt loungen met koffie en tijdschriften, leestafels, maar ook plekken waar je kunt overleggen of samen kunt werken aan een project. Daarnaast zijn er speciale stilteplekken waar je in alle rust kunt studeren of werken met je eigen laptop.

Verwante informatie

Verder kijken voor meer interessante informatie?

Natuurlijk hopen we dat je al veel informatie gevonden hebt, maar ook dan is het goed om eens verder te kijken. 

Onder de vele HanzeMediatheek Library Guides kan ik onderstaande libguides in het bijzonder aanbevelen.

 

 

[anchornavigation]