[worldcat]
Online woordenboeken en bronnen voor zoektermen
Woordenboeken en encyclopedia
Gebruik woordenboeken en encyclopedieën voor definities, vertalingen, verklaringen en synoniemen van (zoek-)termen.
- Britannica Academic This link opens in a new window
Britannica's Academic Edition bevat de bekende Encyclopaedia Britannica, Merriam-Webster’s Collegiate Dictionary en andere onderzoekstools. Er zijn duizenden onderwerpen en onderzoeksartikelen te vinden en er is toegang tot duizenden full text journal artikelen, full text primary sources en referenties. - Oxford Language Dictionaries Online This link opens in a new window
Oxford Dictionaries English - German; German - English; English - Spanish; Spanish - English - Van Dale Online Dictionaries This link opens in a new window
Collection of Dutch and English (translation) dictionaries, including the complete Dikke Van Dale, Oxford Dictionary & Thesaurus and translation dictionaries Dutch-English, -German, -French, -Spanish, -Italian, -Portuguese and -Swedish, English-French and German-French.
Also available: Van Dale NT2 Dutch, Fockema Andreae's Juridisch woordenboek, Van Dale Synoniemen Online, Van Dale Nederlands & Engels taalhandboek.
Thesauri en woordenlijsten
Door gebruik te maken van een thesaurus, woordenlijst of (synoniemen-)woordenboek kom je op termen die je kunt gebruiken in je zoekopdracht in de catalogus, in de databanken en op 't web.
Zoektermen
In een thesaurus vind je voor de termen die je hebt opgezocht:
- Definitie's
- Bredere: meer algemene begrippen
- Nauwere: meer specifieke begrippen
- Gerelateerde termen
- Financiële Begrippenlijst This link opens in a new window
Online financieel woordenboek met 18000+ begrippen op het gebied van economie, geld, financiële markten, beurs en beleggen. - Kluwer Navigator This link opens in a new window
This link opens in a new window
Zoektermen kun je vinden via: tabblad Bronnen -> Juridisch Economisch Lexicon - Onroerend Goed Lexicon This link opens in a new window
Woordenlijst voor onderwerpen op het gebied van onroerend goed. - Thesaurus Zorg en Welzijn This link opens in a new window
Overzicht van termen op het gebied van zorg en welzijn met omschrijving en weergave van onderlinge relaties.
(Zoek-)termen
Op zoek naar zoektermen kun je natuurlijk ook prima met de gangbare zoekmachines gebruiken. Zoek maar eens met Google, Bing of Yahoo: als je de korte samenvattingen bekijkt zie je vaak mooie synoniemen of gerelateerde termen voor de term die je gebruikt hebt.
- Thesaurus.com
Engelstalige thesaurus - Thesaurus van de politieacademie
Nederlandstalige thesaurus van de Politieacademie - Wikipedia
Wikipedia is een mooie bron voor zoektermen.
Let op! Wikepedia is geen bron voor informatie.
- Google Scholar This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Scholar indexes the full text or metadata of scholarly literature across the web. Part of the Hanze Library collection is also accessible through Google Scholar if you follow this link.
Platformen met Nederlandstalige e-books
- Boomportaal This link opens in a new window
This link opens in a new window
Boomportaal bevat bijna al onze content van Boom Uitgevers: een groot aantal Nederlandse ebooks met een verscheidenheid aan onderwerpen, vele juridische tijdschriften, rechtspraak en enkele tijdschriften op het gebied van bestuurskunde, criminologie, communicatie en onderzoek.
- EBSCO eBooks This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Our multidisciplinary ebook collection on ESBCOhost.
- Inhoud: collectie bevat publicaties van de Nederlandse uitgevers, voornamelijk Noordhoff en Coutinho.
- Uitbreiding: Ja, met enig regelmaat komen er nieuwe titels bij
- Toegang: 1 - 3 gelijktijdige gebruikers
- Springer Nature Link platform This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Entry point for the large collection of journals, ebooks, articles and chapters on the Springer Nature Link platform (including BSL).
Platformen met Engelstalige e-books
- Cambridge (open access) Books This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Access to individually purchased ebooks and open access ebooks published by Cambridge University Press on the Cambridge Core platform.
- Inhoud: Zes Engelstalige ebooks van Cambridge University Press< > Weinig tot niet; er kunnen ook titels van Cambridge University Press op andere platforms voorkomen
- Download en Print: hoofdstukken
-
Format: Losse delen in PDF
-
Toegang: onbeperkt aantal gelijktijdige gebruikers
-
Termijn: Onbeperkt (Gekochte titels)
-
Vindbaar via WorldCat: ja
- Ebook Central (ProQuest) This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Large eBook collection, several disciplines and publishers.
Voorheen: Ebrary
-
Inhoud: Meer dan 46.000 Engelstalige ebooks op diverse vakgebieden
-
Uitbreiding: Weinig tot niet
-
Toegang: Aantal gelijktijdige gebruikers kan per boek verschillen (1, 3, onbeperkt)
-
Online lezen: Online lezen d.m.v. ingebouwde online reader
-
Print: Online lezen geeft mogelijkheid tot beperkt gedeelte printen; maximum wordt aangegeven per titel
- Download:
- Compleet ebook: Ja. Mogelijkheid om een volledig ebook te downloaden. Hiervoor zelf een gratis Ebrary account aanmaken na klikken op ‘Full Download’. Met behulp van Adobe Digital Editions en bijbehorend Adobe ID (zelf aan te maken) kan het boek worden overgezet op een device naar eigen keuze. Het boek blijft voor een periode van 14 dagen beschikbaar.
- Gedeelte van ebook: Ja, beperkt gedeelte downloaden als PDF; maximum wordt aangegeven per titel.
- Citeren: Refworks/Flow en Endnote/Citavi
- WorldCat: ja
- Overig: De optie ‘bookshelf’ maakt het mogelijk om m.b.v. je gratis Ebrary account boeken op een boekenplank te bewaren
- Hulp en meer info: Libguide Proquest Ebook Central
- EBSCO eBooks This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Our multidisciplinary ebook collection on ESBCOhost.
- Inhoud: Meer dan 250 Engelstalige ebooks van verschillende uitgevers op diverse vakgebieden
-
Uitbreiding: Met enige regelmaat uitbreiding van losse titels
-
Toegang: Aantal gelijktijdige gebruikers kan per boek verschillen (1, 3, onbeperkt)
-
Online lezen: Online lezen d.m.v. ingebouwde online reader
-
Print: Online lezen geeft mogelijkheid tot beperkt gedeelte printen; maximum wordt aangegeven per titel
-
Copy & Paste: Mogelijkheden verschillen per titel
- Formaat: PDF en Epub
-
Download:
- Compleet ebook: Ja over te zetten op eigen device, met uitzondering van boeken met 1 gelijktijdige gebruiker, deze zijn niet offline te downloaden. Overzetten naar je eigen device gaat m.b.v. DRM en is te vergelijken met het lenen van een boek. Het boek blijft 14 dagen beschikbaar en er kunnen maximaal 10 boeken tegelijk offline gedownload worden.
- Gedeelte van ebook: Ja, beperkt gedeelte downloaden als PDF; maximum wordt aangegeven per titel.
-
Coursepack use: Materiaal in ELO gebruiken is inbegrepen in de licentie
- Termijn: Onbeperkt (Gekochte titels)
-
Citeren: Uitvoer in diverse stijlen voor meerdere referentiemanagement programma’s
- Links: permanente links op niveau van boek (niet op pagina’s)
- Vindbaar via WorldCat: ja
-
Meer informatie:
Ebsco ebooks Libguide: http://ebsco.libguides.com/ebooks/users
- Springer Nature eBooks This link opens in a new window
- This link opens in a new window
A large collection of more than 50.000 ebooks on the Springer Nature Link platform.
- Inhoud: Meer dan 40.000 Engelstalige ebooks van uitgeverij Springer op diverse vakgebieden. (Daarnaast op dit platform ook de Nederlandstalige ebooks van uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, BSL E-books)
-
Uitbreiding: nee; uitgever houdt zich het recht voor om titels toe te voegen of te verwijderen
-
Toegang: geen beperkingen op gelijktijdige gebruikers
- Formaat: PDF en Epub (kan per titel verschillen)< >
- Download: compleet ebook: nee; gedeelte van ebook: ja, te downloaden als PDF
-
Gebruik: In ELO gebruiken inbegrepen in licentie, onder correcte bronvermelding
-
Termijn: Toegang via licentie
-
Vindbaar via WorldCat: ja
- Wiley Online Library This link opens in a new window
- This link opens in a new window
A multidisciplinary collection of online resources covering life, health and physical sciences, social science, and the humanities. It delivers integrated access to over 6 million articles from over 1500 journals, supplemented with separately purchased online books.
- Inhoud: 8 Engelstalige ebooks
-
Uitbreiding: Weinig tot niet (was onderdeel van een pilot)
-
Toegang: 1, 3 gebruikers of ongelimiteerd gelijktijdige toegang
-
Download: compleet ebook: nee; gedeelte van ebook: ja, te downloaden als PDF
-
Termijn: Gekochte titels
Check de app
Download onze app
en blijf op de hoogte!
Reserveer en verleng je boeken, zoek gemakkelijk in de collectie
en bekijk de actuele openingstijden per locatie.
Verwante informatie
Verder kijken voor meer interessante informatie?
Natuurlijk hopen we dat je al veel informatie gevonden hebt, maar ook dan is het goed om eens verder te kijken.
Onder de vele HanzeMediatheek Library Guides kan ik onderstaande libguides in het bijzonder aanbevelen.