[worldcat]
Databanken A-Z lijst
- Databases [A-Z]
All Hanze Library databases at a glance.
Databanken voor Rechtenstudies
- Boomportaal This link opens in a new window
This link opens in a new window
Boomportaal bevat bijna al onze content van Boom Uitgevers: een groot aantal Nederlandse ebooks met een verscheidenheid aan onderwerpen, vele juridische tijdschriften, rechtspraak en enkele tijdschriften op het gebied van bestuurskunde, criminologie, communicatie en onderzoek.
Kies op de site voor de login via 'SURFconext' - Den Hollander This link opens in a new window
This link opens in a new window
Wetenschappelijke juridische tijdschriften van Uitgeverij Den Hollander op diverse rechtsgebieden o.a. huurrecht, energierecht, financieel recht en ondernemingsrecht. Inclusief archief. Nieuw per 2024 het Tijdschrift voor Levensmiddelenrecht. - Kluwer Navigator This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Juridische en fiscale bestanden van Kluwer. De online portal geeft toegang tot complete en actuele wetgeving, uitspraken en commentaren.
Om deze databank te gebruiken moet je inloggen, kies daarbij voor 'Student' en log in met je Hanze account. - Legal Intelligence This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Zoeksysteem voor Nederlandse juridische informatie
Kies bij gebruikersnaam en wachtwoord voor 'Doorgaan' zonder iets in te vullen. - Nederlandse Documentatie Fiscaal Recht (NDFR) This link opens in a new window
Nederlandse fiscale wetgeving, jurisprudentie en regelgeving, met boeken, tijdschriften en modellen.
Klik op 'inloggen' indien de site daarnaar vraagt. - OpMaat This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Actuele online database voor juridische vakinformatie binnen een breed scala aan juridische domeinen. Bevat wetgeving, tijdschriften, jurisprudentie, commentaren, nieuws, literatuur en meer. Premium Plus versie met attenderingsdienst voor max. 25 accounts.
Let op: Indien je geen toegang krijgt tot de content op Sdu OpMaat, verwijder dan je browsercookies of probeer het via een privé/incognito browservenster
- Sdu HSE This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Arbopraktijkinformatie en arbowet- en regelgeving.
- ThatsIP This link opens in a new window
ThatsIP is een e-learning tool om studenten te informeren over de werking van het intellectueel eigendomsrecht en een aantal specifieke rechtsgebieden die daaronder worden begrepen. Bevat ook een docentenhandleiding en dient als portal naar vele andere websites die te maken hebben met intellectueel eigendomsrecht. - XpertHR This link opens in a new window
Toegang tot een compleet overzicht van actuele HR-kennis en de laatste (wets-)wijzigingen op het gebied van HR. Zoals meer dan 2000 CAO's, jurisprudentie, voorbeelddocumenten (zoals contracten) en tools (bijv. een rekentool voor zwangerschapsverlof). Er is ook de mogelijkheid om automatisch updates in te stellen om op de hoogte te blijven van (wets-)wijzigingen. Vervangt CAO Web.
- Hanzehogeschool Groningen Research Database (Pure) This link opens in a new window
- This link opens in a new window
This database provides a clear overview of the research projects and output of the Hanze University of Applied Sciences Groningen from the Pure Research Information Management System. The lecturers and researchers at the Hanze University of Applied Sciences make their work accessible and discoverable to fellow researchers, (knowledge) institutions and other stakeholders. This database also gives a comprehensive insight into the networks of researchers and organisational units. - HBO Kennisbank This link opens in a new window
Search in around 55.000 publications of more than 25 universities of applied sciences.
- NARCIS This link opens in a new window
- This link opens in a new window
NARCIS retired on 3 July 2023 and is replaced by the Portal of Research Output from the Netherlands
National Academic Research and Collaborations Information System, access to scientific information, including (open access) publications from the repositories of all the Dutch universities, KNAW, NWO and a number of research institutes, datasets from some data archives as well as descriptions of research projects, researchers and research institutes.
- Portal of Research Output from the Netherlands This link opens in a new window
This portal presents Dutch research results and research projects and is fed by Dutch institutional repositories, data and software repositories and Research Information Systems (CRIS's).
- Arbo Online This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Het kennisplatform voor arbeidsomstandigheden, veiligheid en preventie. Je vindt hier o.a.het Vakblad Arbo, het Praktijkblad Veiligheid & Preventiede en Arbo Actueel.
- Business Source Ultimate This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Full-text and bibliographic access to academic business economics journals and other publications (Books, Case Studies, Conference Proceedings, Country Reports, Industry Surveys, SWOT Analyses, Videos, Working Papers). - Health Business FullTEXT This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Full-text databank met betrekking tot management en administratie in de gezondheidszorg - Psychology and Behavioral Sciences Collection This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Full-text databank voor psychologie en gedragswetenschappen. - SAGE Premier This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Toegang tot meer dan 1.000 peer reviewed tijdschriften over sociale wetenschappen, geesteswetenschappen, gezondheid, life science, biomedische wetenschappen, techniek en natuurwetenschappen - Sociaal Digitaal This link opens in a new window
Sociaal Digitaal is dé digitale kennisbank voor het sociale domein en bevat, naast álle artikelen uit het tijdschrift Sozio (en voorgangers), ook relevante artikelen uit andere vakbladen van SWP, diverse vakboeken van SWP plus rapporten en publicaties van derden. - Wiley Online Library This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Een multidisciplinaire collectie van meer dan 1500 online tijdschriften
- Google Scholar This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Google's zoekmachine voor wetenschappelijke literatuur. Een gedeelte van de online collectie van de HanzeMediatheek is ook toegankelijk via Google Scholar door deze link te gebruiken. Klik op "Opslaan" om de Hanzehogeschool te selecteren en gebruik de "Find it! @ HanzeWorldCat" links om toegang te krijgen tot onze collectie
Fysieke- en digitale tijdschriften
Gedrukte tijdschriften kun je vinden in de Mediatheek. Van de meeste tijdschriften zijn naast het lopende jaargang ook eerdere jaargangen beschikbaar. De gedrukte tijdschriften worden niet uitgeleend, maar je kunt interessante artikelen kopiëren of scannen en naar je mailadres verzenden.
Een kleine greep uit de collectie vakbladen:
- Arbo
- Ars Aequi
- Privacy & Informatie (P&I)
- Schuldsanering
- Tijdschrift conflicthantering
- Tijdschrift voor consumentenrecht en handelspraktijken
- e.a.
De digitale tijdschriften kun je 24/7 online benaderen, ook vanaf huis. Je kunt artikelen via de catalogus HanzeWorldCat zoeken, maar het is ook mogelijk om in de afzonderlijke databanken waar de tijdschriften in zijn opgenomen zoeken.
- Boom Juridische Tijdschriften This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Full-text juridische tijdschriften van Boom Juridische uitgevers. - Amsterdam University Press This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Amsterdam University Press is a Dutch publisher of academic journals mainly in the fields of Humanities and Social Sciences.
- Boom tijdschriften Bestuurskunde This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Full-text tijdschriften van uitgeverij Boom bestuurskunde.
- Den Hollander This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Wetenschappelijke juridische tijdschriften van Uitgeverij Den Hollander op diverse rechtsgebieden o.a. huurrecht, energierecht, financieel recht en ondernemingsrecht. Inclusief archief. Nieuw per 2024 het Tijdschrift voor Levensmiddelenrecht. - WPNR-Online This link opens in a new window
Archief Weekblad voor Privaatrecht, Notariaat en Registratie vanaf 1990.
- ArsAequi
Ars Aequi is het grootste juridische tijdschrift en online platform voor juristen van Nederland. De onderwerpen in Ars Aequi Maandblad geven een brede doorsnede van het recht. Actuele gebeurtenissen en ingewikkelde leerstukken worden besproken, maar ook beroepsperspectieven komen aan bod.
De artikelen zijn geschreven door gerenommeerde auteurs uit wetenschap en praktijk, maar er is ook ruimte voor bijdragen van student-auteurs.
In de verschillende databanken vind je tijdschriften van verschillende uitgeverijen.
Met deze link vind je een overzicht van de tijdschriften per databank. Aan de hand van de titels kun je vaak al zien welk tijdschrift voor jouw onderwerp geschikt is.
(laatst bijgewerkt febr. 2020)
Relevante websites
- Curia: Hof van Justitie van de Europese UnieCuria is de website van het Hof van Justitie van de Europese Unie. Curia toont zeer recente arresten en/of een zeer recente conclusies. De voorlopige tekst is op de dag van de uitspraak al beschikbaar.
- Eur-lexToegang tot het recht van de Europese Unie
- Overheid.nlBeleid en regelgeving, wetten, bekendmakingen, parlementaire documenten
- Rechtspraak.nlWebsite van rechtbanken, gerechtshoven, de Hoge Raad der Nederlanden en de bijzondere colleges. Met informatie over de procedures bij rechtszaken, uitspraken en de organisatie van de rechtspraak
- Autoriteit PersoonsgegevensDe Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is opgericht en aangewezen als toezichthouder op de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en de uitvoeringswet AVG (UAVG).
- CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek)Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt het mogelijk dat maatschappelijke debatten gevoerd kunnen worden op basis van betrouwbare statistische informatie.
- Inspectie SZWDe Inspectie SZW is de toezichthouder op het terrein van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
- MovisieMovisie is hét landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Samen met de praktijk ontwikkelen we kennis over wat echt goed werkt en passen we die kennis toe.
- Nationale ombudsmanDe Nationale ombudsman helpt bij klachten over de overheid. Vind hier informatie, voorbeeldbrieven en praktijkvoorbeelden.
- NJI (Nederlands JeugdInstituut)Het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) is het kenniscentrum dat actuele kennis over jeugd, vakmanschap en de organisatie van het jeugdveld verzamelt, verrijkt, duidt en deelt.
- Sociaal PlanbureauHet Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) volgt, verklaart en verkent het sociaal en cultureel welzijn van inwoners in Nederland. Het SCP verricht de monitoring van onder meer de leefsituatie en kwaliteit van leven in Nederland, evalueert in dat kader het overheidsbeleid en verricht verkenningen ten behoeve van toekomstig beleid.
- Verwey-Jonker InstituutHet Verwey-Jonker Instituut doet onafhankelijk onderzoek naar actuele maatschappelijke vraagstukken.
- Wetenschappelijke raad voor regeringsbeleid (WRR)De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) is een onafhankelijk adviesorgaan. De WRR informeert en adviseert de regering over sectoroverstijgende vraagstukken die grote impact hebben op de samenleving.
- BPBI (bewindvoering)Maatschappelijk geörienteerde branchevereniging voor professionele bewindvoerders
- LOVCK (kantonrechters belast met behandeling bewindszaken)Het LOVCK&T doet aanbevelingen aan kantonrechters belast met de behandeling van
bewindzaken. - NVVK (schuldhulpverlening)Schuldhulp aan ondernemers
- Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA)De NOvA komt op voor de toegang tot het recht voor iedereen in Nederland en voor een goede rechtsbedeling aan rechtzoekenden in een goed functionerende rechtsstaat
- Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB)De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie behartigt de belangen van de (kandidaat-)notarissen in Nederland en zorgt dat zij hun werk goed kunnen doen
Verwante informatie
Verder kijken voor meer interessante informatie?
Natuurlijk hopen we dat je al veel informatie gevonden hebt, maar ook dan is het goed om eens verder te kijken.
Onder de vele HanzeMediatheek Library Guides kan ik onderstaande libguides in het bijzonder aanbevelen.