Welkom!
In deze Library Guide vind je een heleboel handige informatie voor en over Verpleegkunde. Bijvoorbeeld een lijst met de belangrijkste databanken, tijdschriften en aanwinsten in de mediatheek. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op met de informatiespecialist.
Bereikbaarheid in de zomervakantie
Tussen zaterdag 6 juli en zondag 1 september is er geen inloopspreekuur. Heb je een vraag die je graag aan een informatiespecialist wilt voorleggen, dan kun je mailen naar HMonderwijs@org.hanze.nl . Met beperkte bezetting houden we deze mailbox in de gaten.
We wensen je een zonnige zomer toe!
[worldcat]
Top 3 databases
Dit zijn de drie populairste databanken voor het vinden van verpleegkundig gerelateerd onderzoek.
- PubMed This link opens in a new window
This link opens in a new window
Toonaangevende bibliografische databank voor Geneeskunde en randgebieden met mogelijk links naar full-text content. - CINAHL Complete This link opens in a new window
This link opens in a new window
Database met full text artikelen voor verpleegkunde en paramedische beroepen.
Licentie voor max 4 gelijktijdige gebruikers. Is het druk? Probeer later opnieuw. - Nursing and Allied Health Collection: Comprehensive This link opens in a new window
- This link opens in a new window
A full-text database for medical researchers, medical assistants and nursing students. Most of the journals covered are available in cover-to-cover format and provide information on specialized care and patient management. - Cochrane Library This link opens in a new window
- This link opens in a new window
A collection of databases that contain different types of high-quality, independent evidence to inform healthcare decision-making, including information about Cochrane groups.
Tutorials
- Tutorial CINAHLDeze interactieve tutorial leert je hoe je snel en effectief kunt zoeken naar literatuur in de verpleegkundige CINAHL database.
Je krijgt tips en kunt oefenen met opdrachten. - Tutorial PubMedDeze interactieve tutorial leert je hoe je snel en effectief kunt zoeken in de biomedische database PubMed.
Je krijgt tips en kunt oefenen met opdrachten. - Video zoeken in CochraneDeze video van Han Studiecentra laat zien hoe je kunt zoeken in de Cochrane database, als aanvulling op een zoekactie in PubMed.
Nieuws van Nursing.nl
HBO Kennisbank
Laat je moeder
niet de enige zijn die je scriptie te lezen krijgt.
Publiceer je scriptie op de HBO-kennisbank en zorg
voor een goeie start van je carrière.
Andere handige info
Hier zijn wat handige links naar andere relevante Library Guides of hulpmiddelen