Cochrane Systematic Reviews

Je zoekt. artikelen over het inzetten van social media om gezond leven te bevorderen bij tieners.Hiervoor heb je al een basiszoekstring (zie introductie > zoekstring) samengesteld. De basiszoekstring plak je in de zoekbox. De zoekbox is standaard ingesteld op 'Title, Abstract, Keywords'. De Cochrane Systematic Reviews komen als eerste zoekresultaat in beeld en zijn full text beschikbaar. De kans is groot dat je de systematic reviews ook al gevonden hebt via bv. PubMed.

De zoekstring wordt:

("social media" OR Facebook OR YouTube) AND ("health promotion" OR “promotion of health”) AND (adolescen* OR teen*)

CENTRAL

Je zoekt. artikelen over het inzetten van social media om gezond leven te bevorderen bij tieners.Hiervoor heb je al een basiszoekstring (zie introductie > zoekstring) samengesteld. De basiszoekstring plak je in de zoekbox. De zoekbox is standaard ingesteld op 'Title, Abstract, Keywords'. De Cochrane Systematic Reviews komen als eerste zoekresultaat in beeld en zijn full text beschikbaar. De kans is groot dat je de systematic reviews ook al gevonden hebt via bv. PubMed.

Cochrane Central Register of Controlled Trials (CENTRAL) vind je als Trials

Aan de linkerkant vind je mogelijkheden om te verfijnen of om bronnen te kiezen. Met name de optie Embase kan nieuwe artikelen opleveren.

De zoekstring wordt:

("social media" OR Facebook OR YouTube) AND ("health promotion" OR “promotion of health”) AND (adolescen* OR teen*)

Vinden van de full text van een artikel

De Cochrane Reviews zijn full text beschikbaar. 

Om de full text te vinden van de trials uit CENTRAL kun je de titel van het artikel kopiëren en deze in de catalogus van de HanzeMediatheek of in Google Scholar plakken.

​Indien aanwezig bij de HanzeMediatheek: klik op 'View PDF'

Gebruik Google Scholar via de HanzeMediatheek; dan heb je ook toegang tot de databanken van de HanzeMediatheek. Staat er geen Find it! @ HanzeWorldCat bij, klik dan eens op 'Alle .. versies' onder een referentie. Soms vind je daar wel de full text via een andere instelling of organisatie.

[anchornavigation]