[worldcat]
Databases
- PEDro Physiotherapy Evidence Database This link opens in a new window
This link opens in a new window
Evidence-based informatie voor fysiotherapie - CINAHL Complete This link opens in a new window
This link opens in a new window
Database met full text artikelen voor verpleegkunde en paramedische beroepen.
License for 4 simultaneous users. When occupied, please try again later. - PubMed This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Toonaangevende bibliografische databank voor Geneeskunde en randgebieden met mogelijk links naar full-text content. - Cochrane Library This link opens in a new window
- This link opens in a new window
A collection of databases that contain different types of high-quality, independent evidence to inform healthcare decision-making, including information about Cochrane groups.
- Academic Search Premier This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Full-tekst en bibliografische databank met duizenden tijdschriften over verschillende vakgebieden - Google Scholar This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Google's zoekmachine voor wetenschappelijke literatuur. De online catalogus van de HanzeMediatheek is ook gedeeltelijk toegankelijk via Google Scholar door deze link te gebruiken - Springer Nature Link platform This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Toegang tot de grote collectie tijdschriften en e-books van uitgeverij Springer (inclusief BSL). - SAGE Premier This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Toegang tot meer dan 1.000 peer reviewed tijdschriften over sociale wetenschappen, geesteswetenschappen, gezondheid, life science, biomedische wetenschappen, techniek en natuurwetenschappen - Directory of Open Access Journals (DOAJ) This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Register van Open Access wetenschappelijke tijdschriften - ScienceDirect This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Collectie van duizenden full-tekst wetenschappelijke tijdschriften en boeken van uitgeverij Elsevier over een verscheidenheid aan onderwerpen. - Wiley Online Library This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Een multidisciplinaire collectie van meer dan 1500 online tijdschriften - HBO Kennisbank This link opens in a new window
Toegangspoort tot de resultaten van onderzoek van meer dan 25 hogescholen, zoals artikelen, onderzoeksrapporten en afstudeerwerken - Boomportaal This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Boomportaal bevat bijna al onze content van Boom Uitgevers: een groot aantal Nederlandse ebooks met een verscheidenheid aan onderwerpen, vele juridische tijdschriften, rechtspraak en enkele tijdschriften op het gebied van bestuurskunde, criminologie, communicatie en onderzoek.
- Databases [A-Z]
All Hanze Library databases at a glance.
Richtlijnen, protocollen en meetinstrumenten
- Richtlijnen KNFGRichtlijnen op het gebied van fysiotherapie.
- Meetinstrumenten in de zorgDeze website geeft een overzicht van meer dan 400 vragenlijsten (PROMs), observatie- en performancetesten voor gebruik in de zorg.
- MIDIHet Meetinstrument Determinanten van Innovaties (MIDI) is een kort en generiek diagnose-instrument. Het bevat 29 determinanten die het daadwerkelijke gebruik van een in te voeren of ingevoerde innovatie, zoals een richtlijn, beïnvloeden.
- RichtlijnendatabaseRichtlijnen voor tweedelijns zorg van de Federatie van Medisch Specialisten.
- Richtlijnen infectiepreventieHet SRI is een samenwerkingsverband voor het ontwikkelen, beheren en onderhouden van richtlijnen voor infectiepreventie in de medisch-specialistische, langdurige en publieke gezondheidszorg.
- V&VNRichtlijnen van de beroepsvereniging van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten.
- Vilans protocollenDe Vilans Protocollen bieden één norm meer dan 400 voorbehouden, risicovolle en overige zorghandelingen, gebaseerd op landelijke ervaringen en richtlijnen.
Registreer en activeer een persoonlijk account met je Hanze emailadres.
Naast algemene protocollen en richtlijnen zijn er ook nog vele richtlijnen gericht op een specifiek vakgebied, zoals oncologie of palliatieve zorg. Via Google kun je die vaak wel vinden bij de organisaties die zich daar speciaal mee bezighouden.
Critical Appraised Tools (CAT's)
Een belangrijk onderdeel van Evidence Based Practice is het kritisch beoordelen van onderzoek aan de hand van Critical Appraisal Tools (CAT's). CAT's helpen de lezer onderzoeken te beoordelen. Per soort onderzoek zijn er verschillende CAT's beschikbaar. Op onderstaande site vind je lijst met CAT's, gesorteerd per onderzoekstype.
Verplichte literatuur
Interculturele communicatie in de zorg : kennis, vaardigheden en houding voor zorgprofessionals by
: 603.3 NUNE: 9789023258742: 2022
Interculturele communicatie : van ontkenning tot wederzijdse integratie by : 9789023255536: 2017, 4e herz. druk
Aanvullende literatuur
Physiology of Sport and Exercise 7th Edition with Web Study Guide by : 617.3 KENN: 9781492572299: 2019
Voorproefje van beschikbare tijdschriften
Gedrukte tijdschriften vind je in de mediatheek; de tijdschriften worden niet uitgeleend, maar je kan een interessant artikel kopiëren of scannen en naar je mail sturen.
Digitale tijdschriften zijn online toegankelijk, waar je ook bent, door in te loggen op de Hanze proxy-server.
- BSL NL Tijdschriften (SpringerLink) This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Collectie nederlandstalige paramedische tijdschriften van uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum. Gebruik voor het zoeken van tijdschriftartikelen de databank: SpringerLink platform. - Springer Nature Journals This link opens in a new window
- This link opens in a new window
A large collection of more than 2.000 journals on the Springer Nature Link platform.
- Fysiotherapie en ouderenzorgVakblad voor fysiotherapeuten werkzaam in de geriatrie
- Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de GeriatrieMagazine van NVFG
- Journal of PhysiotherapyJournal of Physiotherapy is the official journal of the Australian Physiotherapy Association. The journal's mission is to publish significant research which has important implications for physiotherapy (also known as physical therapy). Our vision is for the journal to be the pre-eminent international publication of the science and practice of physiotherapy.
- Physiotherapy Research InternationalJournal for researchers and clinicians in physical therapy.
- Physiotherapy and Health ActivityThe objective of the journal is to integrate the research of those who deal with the subject matter of physiotherapy, rehabilitation, occupational therapy, adapted activity, and with all of those areas where the health of individual constitutes the paramount factor.
- Fysiotherapie en ouderenzorgVakblad voor fysiotherapeuten werkzaam in de geriatrie
Verwante informatie
Hier zijn wat handige links naar andere relevante Library Guides of hulpmiddelen