Vakspecifieke databanken - engelstalig
- ERIC (Education Resource Information Center) This link opens in a new window
This link opens in a new window
ERIC is an online digital bibliographic and full-text database of education research and information for educators, researchers, and the general public. - Psychology and Behavioral Sciences Collection This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Full text database covering a broad range of subjects in the fields of psychology, behavioral sciences and related disciplines. - SAGE Premier This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Electronic access to almost 1,000 peer-reviewed journals on Social Sciences & Humanities, Health, Life & Biomedical Sciences and Engineering & Physical Sciences.
- Springer Nature Link platform This link opens in a new window
This link opens in a new window
Entry point for the large collection of journals, ebooks, articles and chapters on the Springer Nature Link platform (including BSL).
- Teacher Reference Center This link opens in a new window
A research database for teachers, Teacher Reference Center (TRC) provides indexing and abstracts for more than 230 peer-reviewed journals. - Wiley Online Library This link opens in a new window
- This link opens in a new window
A multidisciplinary collection of online resources covering life, health and physical sciences, social science, and the humanities. It delivers integrated access to over 6 million articles from over 1500 journals, supplemented with separately purchased online books. - Taylor & Francis Online This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Taylor & Francis Online provides access to articles from more than a thousand electronic peer-reviewed journals about natural science, technology, social science, humanities, and other disciplines.
Vakspecifieke bronnen - nederlandstalig
- Beeld en Geluid op School This link opens in a new window
Deze databank biedt online toegang tot tienduizenden uren actueel en historisch streaming video- en audiomateriaal voor het hoger onderwijs in Nederland, geselecteerd uit de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, de publieke omroepen en het Polygoon-journaal.
- Springer Nature Link platform This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Entry point for the large collection of journals, ebooks, articles and chapters on the Springer Nature Link platform (including BSL).
- Onderwijskennis.nl
Onderwijskennis.nl maakt kennis uit onderzoek vindbaar, toegankelijk en bruikbaar,voor professionals die wetenschappelijke inzichten in de praktijk willen toepassen.
- Sociaal Digitaal This link opens in a new window
Sociaal Digitaal is dé digitale kennisbank voor het sociale domein en bevat, naast álle artikelen uit het tijdschrift Sozio (en voorgangers), ook relevante artikelen uit andere vakbladen van SWP, diverse vakboeken van SWP plus rapporten en publicaties van derden. - Van Gorcum Tijdschriften This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Toegang tot 7 tijdschriften van Van Gorcum: MeerTaal (tijdschrift over de taalontwikkeling van kinderen in het onderwijs tot 12 jaar), Onderzoek van Onderwijs (OVO - vakblad voor docenten in het hoger onderwijs), Volgens Bartjens (tijdschrift voor reken- en wiskundeonderwijs), Zone (tijdschrift voor ontwikkelingsgericht onderwijs), Tijdschrift Taal (tijdschrift voor opleiders en onderwijsadviseurs), Kleuteruniversiteit Magazine (tijdschrift voor professionals in basisonderwijs en kinderopvang en studenten van PABO en pedagogiek), Talent (tijdschrift over hoogbegaafdheid en toptalent).
A-Z-lijst
- A-Z lijst databankenalle databanken van de HanzeMediatheek op een rij.
Een greep uit onze (digitale) boeken en tijdschriften
- Mensenkinderen tijdschrift voor en over het jenaplanonderwijs
- Van Gorcum Tijdschriften This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Toegang tot 7 tijdschriften van Van Gorcum: MeerTaal (tijdschrift over de taalontwikkeling van kinderen in het onderwijs tot 12 jaar), Onderzoek van Onderwijs (OVO - vakblad voor docenten in het hoger onderwijs), Volgens Bartjens (tijdschrift voor reken- en wiskundeonderwijs), Zone (tijdschrift voor ontwikkelingsgericht onderwijs), Tijdschrift Taal (tijdschrift voor opleiders en onderwijsadviseurs), Kleuteruniversiteit Magazine (tijdschrift voor professionals in basisonderwijs en kinderopvang en studenten van PABO en pedagogiek), Talent (tijdschrift over hoogbegaafdheid en toptalent).
- Balans Magazinetijdschrift over leer-, ontwikkelings- en gedragsstoornissen ISSN:1872-0560
- Basisschoolmanagementpraktische informatie voor directies in basis- en speciaal onderwijs. ISSN: 0922-0402
- Didaktiefopinie en onderzoek voor de schoolpraktijk
ISSN:1572-4085 - JSWJeugd in school en wereld : maandblad gewijd aan het pedagogisch denken en handelen in katholieke geest ISSN:0165-6260
- Montessori magazineVoorheen: Montessori mededelingen ISSN: 2352-2623
- Ouderschapskennisvoor ouderbegeleiders en opvoedondersteuners ISSN: 2210-7398
- Pedagogiekwetenschappelijk forum voor opvoeding, onderwijs en vorming ISSN:1567-7109
- PiPpedagogiek in praktijk : tijdschrift voor pedagogische praktijk en theorie
ISSN:1382-3272 - Praxis-bulletinpraktisch maandblad voor leerkrachten van vier- tot twaalfjarigen ISSN:1380-2771
- Pyramidemuziekcultuur op brede grondslag
ISSN: 0033-4731 - Talenttijdschrift over hoogbegaafdheid en toptalent ISSN: 1388-1809
- Tijdschrift voor remedial teachingISSN:1387-0424
- Volgens Bartjenstijdschrift voor reken-wiskunde-onderwijs
ISSN: 1574-3381
Praktijkonderzoek in de school by : 9789046903001: 2012Studieboek op hbo/wo-niveau over het systematisch onderzoeken van onderwijsproblemen in het primair en voortgezet onderwijs. NL-ZmNBD.
Websites
- DocentenpleinOnderwijsnieuws, les ideeën, vacatures en meer.
- KennisrotondeDe Kennisrotonde is een uniek loket voor de beantwoording van jeugd- en onderwijsvragen met kennis uit onderzoek, en is onderdeel van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO).
- KohnstamminstituutHet Kohnstamm Instituut doet onderzoek op het gebied van onderwijs, opleiding, opvoeding en jeugdhulp
- Ministerie van Onderwijs, Cultuur en WetenschapHet ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) werkt aan een slim, vaardig en creatief Nederland.
- Nationaal expertisecentrum leerplanontwikkelingSLO ontwikkelt samen met het onderwijsveld de doelen, kaders en instrumenten waarmee scholen hun opdracht vanuit een eigen visie kunnen vervullen.
- Nederlands JeugdinstituutKenniscentrum dat actuele kennis over jeugd, vakmanschap en de organisatie van het jeugdveld verzamelt, verrijkt, duidt en deelt.
- Overheid.nl This link opens in a new window
De website Overheid.nl is de wegwijzer naar informatie en diensten van alle overheidsorganisaties in Nederland. Bevat ook het open- en linked dataregister van de Nederlandse Overheid met duizenden publiek toegankelijke datasets. - Geheugen van Nederland This link opens in a new window
The Memory of the Netherlands is a database containing paintings, drawings, photographs, sculptures, ceramics, stamps, posters and newspaper clippings from more than a hundred Dutch museums, archives and libraries.