Bronnen voor de Ad Pedagogisch Educatief Professional (PEP)

Op deze pagina vind je diverse informatiebronnen (websites, databanken, (online) tijdschriften, etc.) op het vakgebied van de Pedagogische Educatief Professional. Voordat je gaat zoeken is het goed om eerst de uitleg hieronder te lezen. Dit helpt je om op een efficiënte manier relevante informatie te vinden.

 

Stel, je bent op zoek naar informatie over de invloed van voorlezen op de woordenschatontwikkeling van peuters. Je kunt de volgende stappen doorlopen om de juiste informatie te vinden:

  • Bepaal de belangrijkste kernwoorden uit je vraag. In dit voorbeeld: VOORLEZEN, WOORDENSCHATONTWIKKELING, PEUTERS
  • Kies een relevante bron (afhankelijk van je onderwerp) en klik op de titel van die bron (bijvoorbeeld het online tijdschrift Kinderopvang)
  • Typ je kernwoorden in de zoekbalk. Soms is het nodig om tussen de verschillende kernwoorden AND te typen; voorlezen AND woordenschatontwikkeling AND peuters.
  • Vind je weinig? Gebruik dan synoniemen of bredere begrippen. Typ bijvoorbeeld: woordenschatontwikkeling OR woordenschat. Je zoekt nu naar informatie waarin de begrippen woordenschatontwikkeling of woordenschat voorkomen. Laat indien nodig OR weg.
  • Klik op een titel om het hele artikel te openen. Indien mogelijk kun je een artikel opslaan op je eigen device.
  • Noteer de gegevens van het artikel (titel, auteur, de bron en eventueel de link) om de informatie terug te kunnen vinden.

Je kunt nu starten met het zoeken in onderstaande bronnen!

 

Meer weten over hoe het gebruik van zoektermen? Bekijk deze minilecture op ons Youtube kanaal.

 

Andere vragen? Klik bovenin op het tabblad "Support & Contact" om in contact te komen met de informatiespecialist van jouw opleiding.

 

Papieren tijdschriften in de mediatheek

Onderstaande tijdschriften zijn alleen op papier te raadplegen en te kopiëren in de mediatheek.

Neem je liever een persoonlijk abonnement? Kijk op de sites voor de studentenprijzen.

 

Databanken met (o.a.) artikelen over opvoeding, onderwijs en didactiek

Websites

HanzeWorldCat: zoeken naar boeken en tijdschriften in de mediatheek

Bronvermelding

Bronvermeldingen zorgen ervoor dat de betrouwbaarheid van de informatie beoordeeld kan worden. Ook geef je hiermee anderen de gelegenheid de informatie uit te diepen door nader onderzoek of deze te corrigeren. Bronvermeldingen geven de maker van het origineel de 'eer' en waardering waar hij of zij recht op heeft. 

 

Bij het gebruikmaken van andermans werk is bronvermelding auteursrechtelijk verplicht. Plagiaat door studenten gebeurt in de meeste gevallen onbewust. Het is dus belangrijker om te voorkomen (plagiaatpreventie) dan te genezen (plagiaatdetectie). De Hanzehogeschool gebruikt doorgaans de APA.

 

Over het gebruik en de toepassing van APA 7 lees je alles in de Library Guide APA:

 

Andere handige gidsen

[anchornavigation]