[worldcat]

Nieuwe databank

Maak kennis met onze nieuwe databank "Sociaal Digitaal"! 

HÉT DIGITAAL NASLAGWERK VOOR HET SOCIAAL DOMEIN

een omvangrijk overzicht van honderden artikelen uit  vaktijdschriften, diverse boeken en allerhande beleidsdocumenten. Gerangschikt in overzichtelijke categorieën en via een handige zoekfunctie razendsnel beschikbaar. Je kunt zoeken via de zoekbalk met de tijdschriftnaam, een auteur of een onderwerp.

De tijdschriften die erin zitten zijn o.a. Sozio, Pedagogiek in Praktijk (PIP) en diverse e-books die bij Uitgeverij SWP zijn verschenen.

Vind de databank in de A-Z-lijst van de databanken bij de S: https://libguides.hanze.nl/az.php?a=s

Via de catalogus van de HanzeMediatheek: https://hanze.on.worldcat.org/oclc/73685749

Tip!

Op de site van "Didactief" is het boek "Leer ze rekenen" gratis te downloaden of te bestellen. Net als eerdere delen uit de Didactief-reeks: Op de schouders van reuzen, Werk maken van gelijke kansen en Leer ze lezen mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen besturen in het primair en hoger onderwijs, een hogeschool, de PO-Raad, de wetenschap en onderwijsvakblad Didactief em het Lerarencollectief.

 

"Samen met taal en lezen vormt rekenen het fundament onder het curriculum van de basisschool. Rekenen is een taal apart die leerlingen zich moeten eigen maken, namelijk de taal van getallen, hoeveelheden en patronen. Rekenonderzoekers Marian Hickendorff, Ronald Keijzer en Hans van Luit selecteerden 25 kernpublicaties uit de schatkamer van het (internationale) onderzoek over rekenen en rekenonderwijs. Onderwijsjournalist Bea Ros maakte de inzichten hieruit toegankelijk voor de praktijk van de leraar. In de meeste hoofdstukken vertellen leraren in praktijkkaders hoe ze de theorie toepassen in hun klas".

Bron: Didactief | Leer ze rekenen (didactiefonline.nl)

Top 3 databanken Pedagogische Academie

Rondleiding Zernike

Check de app

Download onze app
en blijf op de hoogte!

Reserveer en verleng je boeken, zoek gemakkelijk in de collectie
en bekijk de actuele openingstijden per locatie.

Google Play Store App Store

Nieuws

Loading ...
Loading ...

Verwante informatie

[anchornavigation]