Documenten in RefWorks lezen

Je kunt een document (bijv. een PDF van een artikel) toevoegen aan RefWorks (lees meer over het uploaden van een document)

Als een referentie een document (bijv. een PDF van een artikel) bevat, dan kun je het document openen door op de referentie te dubbelklikken. Je kunt het document dan lezen en annoteren. Als het item geen document bevat, dan zie je in het rechter venster 'Find fulltext using Hanze WorldCat'. Klik daarop om te zien of je via de mediatheek online toegang hebt tot deze publicatie.
 

undefined

 

Je hebt verschillende opties, die je allemaal kunt vinden op de werkbalk aan de bovenkant van de pagina:

  • Ga terug naar je referentieoverzicht
  • In- of uitzoomen op het document
  • Print het document
  • Download het document
  • Markeer delen van de tekst
  • Voeg een comment toe bij de geselecteerde tekst
  • Maak notities
  • Bewerk de referentie behorend bij het document

undefined

Documenten in RefWorks annoteren

Je kunt notities maken bij alle documenten (bijv. PDFs) die je hebt opgeslagen in RefWorks. Ook documenten die iemand anders met je heeft gedeeld kun je annoteren, mits je de rechten daarvoor gekregen hebt.

Om een document te kunnen annoteren moet je de referentie openen in een volledig scherm. Dit doe je door te dubbelklikken op de referentie. Het document wordt weergegeven in de reader.  Klik op het pictogram Document Notes in het reader-menu en voeg jouw opmerkingen toe. 

undefined

Als je delen van de tekst wilt markeren, selecteer dan de betreffende tekst met de pictogram Highlight Selected Text .

undefined

Om de markering weer weg te halen, klik op de gemarkeerde tekst totdat de verwijder-optie zichtbaar wordt. Klik op "Delete Conversation".

undefined

Je kunt ook met de Comment pictogram tekst markeren en er een opmerking aan toevoegen.

undefined

Je kunt de kleur van de opmerking en de gemarkeerde tekst veranderen, de opmerking wijzigen of verwijderen door op de drie stipjes te klikken rechtsboven de notitie.

Er verschijnt ook een indicatie rechts van de geselecteerde tekst. Door daar op te klikken kom je ook bij de notitie. Zodra je een opmerking hebt getypt, wordt deze automatisch opgeslagen.

Verwante informatie

[anchornavigation]