[worldcat]

Collectie

De collectie van de HanzeMediatheek bestaat uit een groot aantal verschillende informatiebronnen. Een deel van deze informatiebronnen kun je geprint in de mediatheken vinden, maar een groot deel is ook online beschikbaar. Om deze collectie te doorzoeken kun je gebruik maken van de HanzeWorldCat-zoekmachine.

Wat is HanzeWorldCat?

HanzeWorldCat is een zoekmachine, waarin je de collectie van onze mediatheken kunt doorzoeken. Hierin vind je alle informatie over de boeken, e-books, tijdschriften, e-journals, dvd's, bladmuziek en andere materialen van de HanzeMediatheek. In de titelbeschijving staat onder andere waar je het materiaal kunt vinden in de kast of deze bevat een link naar de digitale bron. 

Met deze zoekmachine kun je zoeken in een groot aantal (maar niet alle) databanken, de (e-)boeken uit onze collectie vinden en je kunt collecties van andere Nederlandse bibliotheken doorzoeken. 

Gebruik de zoekbalk om te zoeken naar een bepaald onderwerp, titel, auteur, of ISBN. Klik op geavanceerd zoeken om op een specifieke zoekterm of een combinatie van termen te zoeken (meer hierover vind je hier). Krijg je erg veel zoekresultaten, gebruik dan de filters aan de linkerkant (meer over Filters vind je hier).

In deze gids krijg je tips om snel je gewenste titel te vinden en antwoorden op de meest gestelde vragen.

Snel naar de juiste informatie:

Voor wie is HanzeWorldCat bedoeld?

Voor iedereen!

HanzeWorldCat is toegankelijk voor iedereen. Zonder in te loggen kun je zoeken in onze collectie en filteren tot je hebt gevonden wat je zoekt. Je kunt zien waar boeken in de kast staan en langskomen om deze te lezen in de HanzeMediatheek.

 

Met je Hanze-account

Studeer of werk je bij de Hanze? Dan kun je digitale bronnen openen vanuit de catalogus, je geleende items beheren en met je Hanzepas materialen lenen in de HanzeMediatheek. Hier lees je meer over de voordelen en opties van ingelogd door de collectie browsen.

 

Lidmaatschap derden

Werk of studeer je niet bij de Hanze, maar wil je wel graag gebruikmaken van onze uitgebreide collectie? Dan kun je voor € 25,- per jaar een externe lenerspas aanvragen. Dit kan bij elk van de vier HanzeMediatheek locaties, op vertoon van een geldig ID-bewijs. Derden hebben geen toegang tot de databanken. 

[anchornavigation]