Zoek je snel naar een specifiek artikel?
Vul dan (een deel van) de titel en (als je die weet) de achternaam van de auteur(s) in de zoekbalk van HanzeWorldCat, en druk op enter.
Wil je preciezer zoeken, zet dan de titel tussen "dubbele aanhalingstekens".
De zoekmachine doet zijn best om jouw artikel te vinden in de collectie en de databanken die hij kan doorzoeken. Als je artikel hierin voorkomt, zou deze nu tussen de eerste zoekresultaten moeten staan.
Zijn er heel veel resultaten? Gebruik dan de filters links om te filteren op materiaalsoort, zo zie je alleen de artikelen in de collectie. Ook kun je publicatiedatum als filter gebruiken.
Staat je artikel er niet tussen? Probeer dan te zoeken op het tijdschrift waar het artikel in gepubliceerd is. Meer tips over het zoeken van tijdschriften vind je hier.
Er is ook een geavanceerde zoekfunctie. Je komt bij dit uitgebreide scherm door op 'Geavanceerd zoeken' te klikken onder de zoekknop.
Op het volgende scherm kun je nu uitgebreider aangeven waar je naar op zoek bent. In de eerste balk kun je bijvoorbeeld de naam van de auteur(s) opgeven, en in de tweede balk (een deel van) de titel van het artikel. Misschien weet je zelfs de naam van het tijdschrift waar het artikel in gepubliceerd is, deze kun je ook toevoegen in een derde balk.
Als je wilt kun je meer kenmerken toevoegen, maar meestal zul je het gewenste artikel wel vinden met de combinatie van naam en titel.
Zoek je niet één artikel, maar wil je je oriënteren op een onderwerp en meer zoeken? Dan is je zoekstrategie ook anders dan wanneer je één titel zoekt. We hebben hier de tips voor je op een rij gezet:
- Wil je eerst het verschil leren tussen populaire artikelen en wetenschappelijke artikelen? Kijk hier.
- Wil je een zoekstrategie opzetten om zoveel mogelijk betrouwbare en relevante artikelen op een rij te vinden? Kijk dan hier.
- Volg je een Evidence Based Practice vak op het Wiebenga? Dan kun je het beste hier tips lezen.
- Wil je alle artikelen uit een specifiek tijdschrift op een rij vinden? Zoek het tijdschrift dan hier.
- Klaar om te zoeken maar weet je niet welke databank het beste startpunt is voor jou(w opleiding)? Kijk voor tips in de Library Guide van jouw opleiding.