Hoe zoek ik naar een specifiek boek?

Zoek je snel naar een specifiek boek? 

Vul dan de titel en (als je die weet) de achternaam van de auteur in de zoekbalk van HanzeWorldCat, en druk op enter.
Wil je preciezer zoeken, zet dan de titel tussen "dubbele aanhalingstekens", of zoek op de ISBN code van een boek. 

Vaak zal je gezochte titel nu tussen de eerste resultaten staan!

Is dat niet het geval, dan kun je met filters aan de linkerkant de zoekresultaten specifieker maken. Zo kun je op filteren op soort item, klik hier op Print Book (of Gedrukt Boek in het Nederlands) om een gedrukt boek in onze collectie te zoeken.

 

Staat jouw boek er niet tussen? Je kunt even kijken of een andere mediatheek in Nederland het boek beschikbaar heeft en een leenverzoek bij hen indienen. Dit kost wel administratie/verzendkosten. Lees hier meer over het lenen bij andere bibliotheken.

Er is ook een geavanceerde zoekfunctie. Je komt bij dit uitgebreide scherm door op 'Geavanceerd zoeken' te klikken onder de zoekknop.

Op het volgende scherm kun je nu uitgebreider aangeven waar je naar op zoek bent. Weet je bijvoorbeeld de ISBN van een boek? Dan kun je het zoekveld aanpassen naar ISBN en hem daar achter invullen. Je weet nu zekerder dat je de goede druk gaat vinden.

Als je wilt, kun je meer kenmerken toevoegen, zoals de auteur, of titel van een boek. 

En hoe kan ik het boek nu lenen?

Wanneer je het boek gevonden hebt in HanzeWorldCat en hij is beschikbaar in de kast, verschijnt dit logo:

Onder de beschrijving krijg je te zien welke edities in de HanzeMediatheek collectie beschikbaar zijn. Klik onderin het blok op 'Alle 3 bekijken' om andere drukken en materiaalsoorten te verkennen.

Door op de titel te klikken krijg je meer informatie over hoeveel exemplaren we (beschikbaar) hebben, op welke HanzeMediatheek locatie deze staan en waar het boek in de kast staat. 

 

Deze signatuur (499.4 JANS) is de code waar je het boek op kunt vinden in de kast. De boeken staan namelijk van 000 tot 999 en alfabetisch gesorteerd in de kast. Meer info over deze sortering vind je hier

Je kunt nu naar de HanzeMediatheek toe om in de kast naar nummer 499.4 toe te lopen en naar JANS zoeken. Volgens bovenstaand voorbeeld zouden er twee exemplaren in de kast moeten staan: een gewoon exemplaar en een Not Lendable exemplaar (ter inzage). Een Not-Lendable exemplaar kun je in de HanzeMediatheek lezen, of je kunt er delen voor eigen gebruik uit scannen/kopiëren. Deze materialen zijn te herkennen aan een grote N op de rug.

Boeken zonder N kun je drie weken lenen met je studenten-/ medewerkerskaart en thuis lezen. Meer info over lenen, verlengen en reserveren vind je hier.

Is er geen exemplaar beschikbaar? Dan kun je kijken of een andere bibliotheek in Nederland het boek voor je heeft. (Hier zijn wel kosten aan verbonden). Hier lees je hoe je dat kan aanpakken.

Liever een interactieve tutorial? Check het hier!

[anchornavigation]