Hoe zoek ik naar een specifiek e-book?

Zoek je snel naar een specifiek e-book? 

Vul dan de titel en (als je die weet) de achternaam van de auteur in de zoekbalk van HanzeWorldCat, en druk op enter.
Wil je preciezer zoeken, zet dan de titel tussen "dubbele aanhalingstekens", of zoek op de ISBN code van een boek. 

Vaak zal je gezochte titel nu tussen de eerste resultaten staan!

Is dat niet het geval, dan kun je met filters aan de linkerkant de zoekresultaten specifieker maken. Zo kun je op filteren op soort item, klik hier op eBook om een e-book in onze collectie te zoeken.

 

Staat jouw boek er niet tussen? Je kunt even kijken of een andere mediatheek in Nederland het boek beschikbaar heeft, en een leenverzoek bij hen indienen. Dit kost wel administratie/verzendkosten. Lees hier meer over het lenen bij andere bibliotheken.

Er is ook een geavanceerde zoekfunctie. Je komt bij dit uitgebreide scherm door op 'Geavanceerd zoeken' te klikken onder de zoekknop.

Op het volgende scherm kun je nu uitgebreider aangeven waar je naar op zoek bent. Weet je bijvoorbeeld de ISBN van een boek? Dan kun je het zoekveld aanpassen naar ISBN en hem daar achter invullen. Je weet nu zekerder dat je de goede druk gaat vinden.

Als je wilt kun je meer kenmerken toevoegen, zoals de auteur, of titel van een boek. 

En hoe kan ik het e-book nu openen?

Wanneer je het e-book gevonden hebt in HanzeWorldCat, verschijnt dit logo:

Onder de beschrijving, krijg je te zien welke edities in de HanzeMediatheek collectie beschikbaar zijn. Klik onderin het blok op 'Alle 3 bekijken' om andere drukken en materiaalsoorten te verkennen.

Je kunt direct op de knop View eBook klikken, of op Online toegang als er meerdere links beschikbaar zijn. In ieder geval wordt je met deze blauwe knop naar het e-book geleid.

Let op! Wees je ervan bewust dat een ebook net zoals een geprint boek in gebruik kan zijn door iemand anders. 

Krijg je een melding dat het e-book bezet is? Probeer dan op een ander moment nog eens toegang te krijgen, eventueel de andere link in de zoekresultaten, of kijk of je een geprinte versie kunt raadplegen in de HanzeMediatheek. 

 

[anchornavigation]